Markedets beste bensinkort

Bensinkort rabatt sparer deg årlig flere tusenvis av kroner.

Et kredittkort som gir deg rabatt på drivstoff kalles gjerne for bensinkort eller drivstoffkort. Markedet av bensinkort er stort og rabattene varierer etter hvilke avtaler som gjelder. Imidlertid har de beste drivstoffkort til felles at du kan spare flere tusen i året dersom du husker å bruke bensinkortet flittig.

Hvordan du velger de beste bensinkortene og hva du bør gjøre for å få mest rabatt kan du lese mer om under.

Hvem kan få bensinkort?

Det er helt gratis å skaffe et bensinkort, og du får heller ingen løpende kostnader ved å bruke et drivstoffkort. Så lenge du betaler skyldig beløp innenfor perioden med fri rente, så vil kortet koste deg ingenting.

Mange av de beste drivstoff-kortene gir deg også en rentefri periode på over en måned og enkelte på flere måneder, slik at hvis du husker å betale tilbake før fristen så vil du kunne tjene mye på å ha et bensinkort.

Betingelsene for å få et bensinkort varierer fra utgiver til utgiver. Likevel finnes det noen like krav. Alle kortutgivere har krav om alder. Dersom du er 18 år, bør det være mulig få eget bensinkort. Noen utgivere kan kreve høyere alder, men alderskravet er aldri lavere enn 18 år. Andre felles krav er gjerne krav om fast inntekt og at de ikke godkjenner betalingsanmerkninger. Men som sagt, kravene varierer fra selskap til selskap.

Skaff deg bensinkort med best rabatt

Bensinkort kommer i mange varianter, og er knyttet til ulike bedrifter og banker slik som Shell, Statoil, Dnb, Ikano Bank eller Esso. En naturlig følge er at bensinkortene gir best uttelling dersom du kjøper drivstoff hos samarbeidspartnerne. F.eks. så er Shell MasterCard tilknyttet Shell Express Stasjoner, og Røde kors Mastercard til Statoil bensinstasjoner.

Hvis du ofte kjører samme strekning til arbeid så er det lurt å skaffe et bensinkort som er knyttet til den bensinstasjon du ofte fyller drivstoff hos.

Typiske fordeler ved bensinkort

Den største fordelen med bensinkort er åpenbart rabatten på bensin. De fleste kort gir enten avslag i form av øre per liter, mens andre gir avslag i form a rabatt på hele summen. Med rabatt kan du med andre ord spare store summer på drivstoff i løpet av året. Det er også mange bensinkort som lar deg fylle drivstoff og ikke betale før i slutten av måneden.

I tillegg til rabatter på drivstoff, får du også ofte rabatter på andre bilrelaterte varer. Spylevæske, bilvask eller andre varer inne på stasjonen.

En annen super fordel som kommer med flere av kortene er reiseforsikring. Her kan du spare mange penger, dersom du vanligvis pleier å kjøpe reiseforsikring for hver gang du skal ut å reise.

I tillegg til fordelene ovenfor er det flere av utgiverne som gir deg tilgang til store fordelsportaler med fordeler og rabatter på andre type varer og servicer.

 


Kredittkort med fordeler

 

Beste drivstoffkort har ubegrenset med rabatt

Hvis du bruker Shell Mastercard får du maks rabattpris på Shell-stasjoner, men hos andre stasjoner får du lite eller ingenting. Det finnes bensinkort som gir deg rabatt hos alle bensinstasjoner, men som har maks rabatt hos det bensinstasjonsmerket de er tilknyttet.

I tillegg er det også en grense på hvor mye rabatt du kan få totalt i året. Her lønner det seg å regne litt på hvor mye du kan spare på de ulike bensinkortene.

De beste drivstoffkort har ingen grenser på hvor mye du kan få i rabatt, men dette kan gå utover hvor mye rabatt per liter drivstoff de gir. På en annen side har også de fleste bensinkort en fast rabatt f.eks. 40 øre i tillegg til rabatten per liter. Det kan være lurt å gjøre en bensinkort test ved å bruke en bensinkort oversikt for å finne beste bensinkort rabatt.

Hvordan få best drivstoffkort

Gjør en bensinkort test og se på både renter og rabatter.

Hvilken strekning du kjører, hvilke bensinstasjoner som er tilgjengelige og ikke minst hvor mye du kjører vil være viktig når du gjør en bensinkort test. I tillegg bør du også se på hvilke rentebetingelser og avgifter som gjelder.

For å gjøre det enkelt så bruker mange kun bensinkortet til kjøp av drivstoff og et annet kredittkort for andre kjøp. På denne måten har du full oversikt og kan lett betale ned utestående beløp på bensinkortet, slik at du får maks uttelling av rabatten.

Hvis du ofte bruker andre produkter ved bensinstasjonen slik som spylervæske, olje, kaffe og snacks, vasketjenester, da er det lurt å skaffe et kort som også gir deg rabatt på slike tjenester og produkter.

Reiseforsikring og rabatt på leiebil

En annen fordel med bensinkort er at du sikrer deg ekstra penger til uforutsette situasjoner når f.eks. lommeboka er tom eller når du trenger mer bensin eller diesel enn forventet.

Å ha bensinkort hjelper deg å ha oversikt over dine drivstoffkostnader, ettersom du får samlet alle drivstoffkostnader på en regning. Det er spesielt bra for deg som driver firma og har ansatte som bruker firmabil. Da sparer firmaet ditt ekstra mye penger, og du får god kontroll på drivstoffutgiftene.

Flere av de beste drivstoffkort gir deg også reiseforsikring ved kjøp av reisebilletter. Vanligvis forutsetter dette at du betaler halvparten av reiseutgiftene med drivstoffkortet. I tillegg til en høy bensinkort rabatt så har også mange bensinkort avtaler med leiebilselskaper, slik at du kan leie bil i utlandet til en rimeligere pris enn ellers.

Mange bensinkort gir deg også samme rabatt på drivstoff når du er i utlandet og kjører.

Hvordan spare enda mer med bensinkort

Å bruke bensinkort alene kan spare deg store beløp i løpet av året, imidlertid finnes det en rekke tips for å spare enda mer.

Bensinstasjon-kjedene i Norge skrur gjerne opp prisene på faste dager. Vanligvis er dette mandager og torsdager, og derfor kan du spare enda mer penger med bensinkortet dersom du fyller utenom disse dagene.

Flere undersøkelser har også vist at drivstoffprisene er lavest på søndag kveld eller tidlig mandag morgen. Kombinerer dette tipset med de beste drivstoffkort og da kan du spare enda mer hvert år.


Spar penger med bensinkort

Få bensinkort rabatt og bonuskortrabatt

Flere bensinstasjons-kjeder har såkalte bonuskort som gir deg avslag på drivstoff. Avhengig av ditt bensinkort kan du faktisk bruke det sammen med et bonuskort. Dette gir deg enda større avslag på drivstoff.

Mange bensinstasjon-kjeder har også egne kundeprogrammer med rabatter, f.eks. rabattprogrammet Statoil Extra. Det er dermed mulig å både doble og trippeldoble rabatten på drivstoff med de beste drivstoffkort.

Avslag på verkstedutgifter

Bensinkort rabatt kan også gjelde diverse verkstedutgifter, inkludert på oljeskift, EU-kontroll, dekkhotell og kjøp og skifte av bilradio. Hør gjerne med ditt bilverksted om de har en avtale knyttet til et bensinkort, slik at du kan spare penger på verkstedsregninger. Kort med avslag på verkstedsutgifter har også gjerne høy kredittgrense.

Hvis du er avhengig av bilen for å komme deg til arbeid så er det godt å vite at du kan dekke utgiftene med en gang.

De fleste bensinkort tilbyr også avtalegiro slik at du enkelt kan nedbetale utestående beløp. Bensinkort-fordeler har blitt flere og flere de siste årene. Dette skyldes hovedsakelig at kredittselskapene konkurrerer med hverandre om ha det beste drivstoffkort med de mest gunstigste fordelene.

Dette finnes til og med bensinkort med tankefeil-forsikring. Slik at hvis du fyller på feil drivstoff så vil du få hele eller deler av pengene tilbake.

 

Vær OPS!

Det er viktig å tenke på at ikke alle pumpestasjoner tilbyr de samme prisene på drivstoff. Dermed er det ikke nødvendigvis at du sparer noe, dersom kortet ditt er knyttet til en stasjon med høye priser. Videre kan det skape problemer dersom stasjonene kortet ditt er knyttet til ikke har stor dekningsgrad. Noen stasjoner finnes kun på Østlandet eller kun i Nordland. Det varierer, og det er lurt å ha et kort som dekker store deler av landet.