Finn markedets beste bensinkort

Synes du også at det er vanskelig finne frem mellom alle de forskjellige bensinkortene og kredittkortene du kan velge mellom? Det er du ikke alene om. Derfor har vi opprettet Fairlån, slik at du skal finne frem i havet av valgmuligheter.

Her på siden går vi gjennom blant annet:

 • Hva et bensinkort er
 • Hvordan du får det beste bensinkortet 2
 • Hva du må tenke på før du skaffer deg et slikt kort

På denne siden gir vi deg et godt overblikk over de billigste og beste bensinkortene. Du kan enkelt sortere etter hvilke egenskaper du ønsker til kortet ditt. Dermed gjør vi det enkelt og greit for deg å ta gode avgjørelser. Lykke til!

Markedets beste bensinkort

Bensinkort-rabatt sparer deg årlig flere tusenvis av kroner. Men det er kun dersom du bruker det riktig. Det har også mye å si at du velger det kortet som passer deg best.

Et kredittkort som gir deg rabatt på drivstoff kalles gjerne for bensinkort eller drivstoffkort. Markedet av bensinkort er stort og rabattene varierer etter hvilke avtaler som gjelder. Imidlertid har de beste drivstoffkort til felles at du kan spare flere tusen i året dersom du husker å bruke bensinkortet flittig.

Hvordan du velger de beste bensinkortene og hva du bør gjøre for å få mest rabatt kan du lese mer om videre i teksten.

Hvem kan få bensinkort?

Det er som oftest helt gratis å skaffe et bensinkort, og du får heller ingen løpende kostnader ved å bruke et drivstoffkort. Så lenge du betaler skyldig beløp innenfor perioden med fri rente, så det ikke koste deg noen ting å bruke et slikt kredittkort.

Velg aldri et kredittkort som ikke tilbyr en rentefri periode på over en måned. Det er det minste du skal forvente av et slikt kort, og enkelte tilbyr rentefri periode på flere måneder. Med rentefri periode får du mulighet til å betale tilbake slik at det ikke kommer ekstrakostnader.

Betingelsene for å få et bensinkort varierer fra utgiver til utgiver. Likevel finnes det noen like krav. Alle kortutgivere har krav om alder. Dersom du er 18 år, bør det være mulig få eget bensinkort.

Noen utgivere kan kreve høyere alder, men alderskravet er aldri lavere enn 18 år. Andre felles krav er gjerne krav om fast inntekt og at de ikke godkjenner betalingsanmerkninger. Men som sagt, kravene varierer fra selskap til selskap.

Vanlige minimumskrav for kredittkort

 • Minimum 18 år
 • Fast inntekt
 • Ingen betalingsanmerkninger

Skaff deg bensinkort med best rabatt

Bensinkort kommer i mange varianter, og er knyttet til ulike bedrifter og banker slik som Shell, Statoil, Dnb, Ikano Bank eller Esso. En naturlig følge er at bensinkortene gir best uttelling dersom du kjøper drivstoff hos samarbeidspartnerne.

F.eks. så er Shell MasterCard tilknyttet Shell Express Stasjoner. Hvis du ofte kjører samme strekning til arbeid så er det lurt å skaffe et bensinkort som er knyttet til den bensinstasjon du ofte fyller drivstoff hos. Du får mye mer ut av kortet ditt dersom du blir konsistent på hvilke bensinstasjon du velger.

Typiske fordeler ved bensinkort

Den største fordelen med bensinkort er selvfølgelig rabatten på bensin. De fleste kort gir enten avslag i form av øre per liter, mens andre gir avslag i form a rabatt på hele summen. Med rabatt kan du med andre ord spare store summer på drivstoff i løpet av året.

Det er også mange bensinkort som lar deg fylle drivstoff og ikke betale før i slutten av måneden. I tillegg til rabatter på drivstoff, får du også ofte rabatter på andre bilrelaterte varer. Spylevæske, bilvask eller andre varer inne på stasjonen.

En annen super fordel som kommer med flere av kortene er reiseforsikring. Her kan du spare mange penger, dersom du vanligvis pleier å kjøpe reiseforsikring for hver gang du skal ut å reise.

Les vilkårene for reiseforsikring nøye

Reiseforsikringen gjelder som oftest kun dersom deler av eller hele reisen er betalt med kredittkortet. Det er alltid viktig at du leser nøye gjennom betingelsene før du tar det i bruk.

I tillegg til fordelene ovenfor er det flere av utgiverne som gir deg tilgang til store fordelsportaler med fordeler og rabatter på andre type varer og servicer.

 

De beste drivstoffkortene har ubegrenset med rabatt

Hvis du bruker Shell Mastercard får du maks rabattpris på Shell-stasjoner, men hos andre stasjoner får du lite eller ingenting. Det finnes bensinkort som gir deg rabatt hos alle bensinstasjoner, men som har maks rabatt hos det bensinstasjonsmerket de er tilknyttet.

I tillegg er det også en grense på hvor mye rabatt du kan få totalt i året. Her lønner det seg å regne litt på hvor mye du kan spare på de ulike bensinkortene. Kjører du lite trenger ikke dette være et problem, men for dem som har bil som en stor del av hverdagen, er absolutt nødt til å se nøye på betingelsene kortet har.

De beste drivstoffkort har ingen grenser på hvor mye du kan få i rabatt, men dette kan gå utover hvor mye rabatt per liter drivstoff de gir. På en annen side har også de fleste bensinkort en fast rabatt f.eks. 40 øre i tillegg til rabatten per liter.

 Rabatter på drivstoff med bensinkort

Hvordan få best drivstoffkort

Dersom du skal få mest mulig uttelling fra kortet ditt, er det viktig at du velger det riktige for deg. For å finne det kortet som passer deg kan du foreta deg en bensinkorttest. Da kan du sammenligne renter og rabatter.

Det er flere viktige faktorer som spiller inn når det kommer til hvilket kort som passer deg best. Hvilken strekninger pleier du å kjøre og hvilke bensinstasjoner som er tilgjengelige langs de strekningene? Hvor mye bensin bruker du i løpet av en måned?

Det er viktig at du leser nøye gjennom alle betingelsene til kortene det står mellom. Det er mye  penger å spare på lave renter og ellers andre gunstige fordeler. Det er viktig at du velger det kortet som er mest mulig skreddersydd til deg.

For å gjøre det enkelt så bruker mange kun bensinkortet til kjøp av drivstoff og et annet kredittkort for andre kjøp. På denne måten har du full oversikt og kan lett betale ned utestående beløp på bensinkortet, slik at du får maks uttelling av rabatten.

Ta i bruk flere forskjellige kredittkort

Det kan være lurt å ha flere forskjellig kredittkort. Du kan ha et kredittkort med gode rabatter på bensin og et kredittkort med gode rabatter på dagligvarer. På den måten kan du spare optimalt med penger i hverdagen.

Hvis du ofte bruker andre produkter ved bensinstasjonen slik som spylervæske, olje, kaffe og snacks, vasketjenester, da er det lurt at du passer på at bensinkortet også gir deg rabatter på disse varene.

Fordeler med bensinkort

En annen fordel med bensinkort er at du sikrer deg ekstra penger til uforutsette situasjoner når f.eks. lommeboka er tom eller når du trenger mer bensin eller diesel enn forventet. Et kredittkort fungerer litt som et lite lån. Du behøver ikke å ha dekning på kortet for å belaste det.

Å ha bensinkort hjelper deg å ha oversikt over dine drivstoffkostnader, ettersom du får samlet alle drivstoffkostnader på en regning. Det er spesielt bra for deg som driver firma og har ansatte som bruker firmabil. Da sparer firmaet ditt ekstra mye penger, og du får god kontroll på drivstoffutgiftene.

Flere av de beste drivstoffkort gir deg også reiseforsikring ved kjøp av reisebilletter. Vanligvis forutsetter dette at du betaler halvparten av reiseutgiftene med drivstoffkortet. I tillegg til en høy bensinkort rabatt så har også mange bensinkort avtaler med leiebilselskaper.

En annen fordel er at mange bensinkort gir deg også samme rabatt på drivstoff når du er i utlandet. Det er selvfølgelig kun dersom kortet ditt gir rabatter på en bensinstasjon som også finnes utenom Norge.

Hvordan spare enda mer med bensinkort

Å bruke bensinkort alene kan spare deg store beløp i løpet av året, imidlertid finnes det en rekke tips for å spare enda mer.

Bensinstasjon-kjedene i Norge skrur gjerne opp prisene på faste dager. Vanligvis er dette mandager og torsdager, og derfor kan du spare enda mer penger med bensinkortet dersom du fyller utenom disse dagene.

Flere undersøkelser har også vist at drivstoffprisene er lavest på søndag kveld eller tidlig mandag morgen. Kombinerer dette tipset med de beste drivstoffkort og da kan du spare enda mer hvert år.

Spar hvor det spares kan

 • Skaff deg et bensinkort
 • Fyll der det er mest bonus å hente
 • Søndag kveld og mandag morgen har som oftest lavest bensinpriser

Få bensinkort rabatt og bonuskortrabatt

Flere bensinstasjons-kjeder har såkalte bonuskort som gir deg avslag på drivstoff. Avhengig av ditt bensinkort kan du faktisk bruke det sammen med et bonuskort. Dette gir deg enda større avslag på drivstoff.

Mange bensinstasjon-kjeder har også egne kundeprogrammer med rabatter, f.eks. rabattprogrammet Statoil Extra. Det er dermed mulig å både doble og trippeldoble rabatten på drivstoff med de beste drivstoffkort.

Forbrukerøkonomer anbefaler bensinkort

Bensinkort kan ha mange fordeler, og dette har gjort at mange forbrukerøkonomer og finansrådgivere anbefaler bruk av slike kort. Dette er imidlertid forutsatt at du har god kontroll på økonomien. Dette er fordi kredittkort har veldig høye renter. Disse rentene begynner å løpe hvis du ikke betaler innen den rentefrie perioden.

Forsiktig og gjennomtenkt bruk av bensinkort og kredittkort kan spare deg flere tusener av kroner. Sammenlign alle de forskjellig type bensinkortene her hos Fairlån. Vi har samlet alle de beste på markedet, slik at det skal bli lettere for deg å få en god oversikt.

Det er variasjoner i forhold til hvilke fordeler de forskjellige kredittkortselskapene har tilknyttet sine kort. Det er derfor lurt at du tenker deg godt om hvilke fordeler som vil gagne deg best i hverdagen. Er den lokale bensinstasjonen Shell eller kjører du forbi Circle K hver dag på vei til jobb? Velg det kortet som passer deg og din hverdag best. Slik får du mest ut av det. 

Det er mye å hente dersom kortet er godt tilpasset til dine varer. Det er dersom også en god idee å skaffe seg flere typer kredittkort i tillegg til bensinkort.

Hvis du har svart belte i shopping og velger et kredittkort som gir deg cashback når du handler i klesforretninger, vil du kunne spare mye penger. Dette forutsetter selvfølgelig at du bruker kredittkort fremfor debetkortet og at du betaler fakturaen når den kommer.

Avslag på verkstedutgifter

Bensinkort kan også ofte gi rabatt på diverse verkstedutgifter, inkludert på oljeskift, EU-kontroll, dekkhotell og kjøp og skifte av bilradio. Hør gjerne med ditt bilverksted om de har en avtale knyttet til et bensinkort, slik at du kan spare penger på verkstedsregninger. Kort med avslag på verkstedsutgifter har også gjerne høy kredittgrense.

Hvis du er avhengig av bilen for å komme deg til arbeid så er det godt å vite at du kan dekke utgiftene med en gang.

De fleste bensinkort tilbyr også avtalegiro slik at du enkelt kan nedbetale utestående beløp. Bensinkort-fordeler har blitt flere og flere de siste årene. Dette skyldes hovedsakelig at kredittselskapene konkurrerer med hverandre om ha det beste drivstoffkort med de mest gunstigste fordelene.

Dette finnes til og med bensinkort med tankefeil-forsikring. Slik at hvis du fyller på feil drivstoff så vil du få hele eller deler av pengene tilbake.

Ikke bli lurt

Det er viktig å tenke på at ikke alle pumpestasjoner tilbyr de samme prisene på drivstoff. Dermed er det ikke en selvfølge at du sparer noe, dersom kortet ditt er knyttet til en stasjon med høye priser.

Videre kan det skape problemer dersom stasjonene kortet ditt er knyttet til ikke har stor dekningsgrad. Noen stasjoner finnes kun på Østlandet eller kun i Nordland. Det varierer, og det er lurt å ha et kort som dekker store deler av landet.

 

Bensinkort på 1-2-3

Det tar deg overhode ikke lang tid å søke om et bensinkort. Alt du behøver å gjøre er:

Bensinkort på 1-2-3

 • Bruk vår sammenligningstjeneste og finn det bensinkortet som passer deg best
 • Søk om bensinkortet ved hjelp av en elektronisk søknad
 • Motta tilbud, signer med BankID of kortet er ditt innen få dager!

Vanskeligere er det ikke. Det er dog viktig å poengtere en gang til at kredittkort og bensinkort kun passer til dem med grei orden i økonomien din. Dersom du ikke klarer å betale tilbake innen den rentefrie perioden kan det fort bli veldig dyrt for deg.

Dersom du har nogenlunde kontroll kan altså et bensinkort spare deg for masse penger. Bruk det riktig, gjerne sammen med andre bonuskort, og holder du tungen rett i munn, kan dette virkelig være genialt.