Finn det beste kredittkortet

Synes du også at det er vanskelig å finne frem i jungelen av forskjellige typer kredittkort? Da er du ikke alene. Og det er nettopp detfor vi i Fairlån ha opprettet denne siden. Her kan du blant annet få svar på:

  • Hvorfor kredittkort anbefales
  • Populære kredittkort
  • Hva du kan forvente i et kredittkort

Vi i Fairlån har samlet det vi mener er markedets beste kredittkort. Ved å bruke vår sammenligningstjeneste kan du enkelt finne frem til det kredittkortet som passer deg best. Videre er prosessen enkel. Les også om hvordan man søker om et kredittkort her.

Dersom du ikke er interessert i å lese hele teksten, kan du se denne videoen på 1 minutt, hvor vi best mulig oppsummerer det du behøver å vite om kredittkort.

 

Å betale med kredittkort er alltid lurt

Et kredittkort er et betalingskort som brukes til å kjøpe varer og tjenester, på samme måte som et vanlig bankkort. Dog er det flere karakteristikker som adskiller det fra et helt vanlig bankkort.

Ved bruk av et bankkort trekkes pengene ved kjøp direkte fra brukskontoen. Videre blir kortet avvist dersom beløpet overstiger det som er igjen på brukskontoen. Et kredittkort vil derimot vil bli akseptert helt til du har nådd en viss kredittgrense. Mastercard og Visa er bare blant noen av dem som, utover bankkort, også tilbyr kredittkort.

Spar penger og trygg betaling

Hvor høy kredittgrense du kan få avhenger av din økonomiske situasjon. Det vanligste er en grense på mellom 5000 og 100 000 kr. Ut over å fungere som et slags lån kan kredittkort ha en rekke fordeler. Dette kan for eksempel være forskjellige rabatter, cashback og forsikring.

Videre ettersom pengene ikke blir trukket øyeblikkelig har du god tid til å dobbelsjekke om transaksjonene er korrekte.

Spar penger med kredittkort

Det er utrolig mye penger å spare ved fornuftig bruk av kredittkort. Og du behøver ikke kun å velge et – det er fullt mulig å ha forskjellige kredittkort til forskjellige formål!

Kredittkort anbefales av forbrukerøkonomer

Kredittkortenes mange fordeler har gjort at forbrukerøkonomer og finansrådgivere anbefaler bruk av kredittkort. Dette gjelder dog kun deg som har orden på økonomien.

Forsiktig og gjennomtenkt bruk av kredittkort kan spare deg for flere tusener av kroner. Bruk derfor vår kredittkort-test over for å sammenligne ulike kredittkort, slik at du kan utnytte fordelene.


Søk om kredittkort

MasterCard kredittkort eller Visa kredittkort?

I Norge benytter vi både Mastercard kredittkort og Visa kredittkort. Fra et forbrukerperspektiv er det ingen store forskjeller på Visa og Mastercard i Norge. Begge er anerkjente kortutstedere som vanligvis blir akseptert over det hele. Men du bør ha i bakhodet at det kan være andre regler som forekommer i utlandet.

Visa og Mastercard tilbyr begge kredittkort, men ut i fra ulike forretningsmodeller. Både Mastercard og Visa tar betalt fra forretninger og tjenesteleverandører for å gjøre betalingsprosessering og ta kredittrisikoen for kunder. Kostnader og vilkår kan derfor variere mellom dem, da dette avhenger av deres forretningsmodell.

Velg kredittkort som passer med dine behov

I utlandet kan det hende at enten Mastercard- eller Visa kredittkort ikke blir akseptert. Dette er ettersom forretningen ikke har en kortterminal som aksepterer kortet ditt. Dette kan komme av at det koster ekstra for en forretning å kjøpe en kortterminal som aksepterer flere ulike kort. Avhengig av butikkens størrelse kan det derfor variere hva de vurdere til å være lønnsomt.

Hvis du reiser ofte er det derfor lurt å ha flere ulike kredittkort. Foruten Mastercard og Visa, finnes det andre kortutstedere som Diner’s Club, American Express, Explorers. Mange kredittselskaper lar deg velge mellom både Visa og Mastercard. Velg derfor det kredittkort som passer best med dine kjøpsvaner.

Populære kredittkort i Norge

DNB kredittkort

Et av det mest brukte kredittkortene i Norge er DNB sitt MasterCard. Med dette kortet får kunden alt det de kan forvente å få i et kredittkort pluss litt mer. Det gir deg tilgang til varekjøp og kontantutdrag over hele verden, gode rabatter og cashbacks, reise- og avbestillingsforsikringer i tillegg til fleksibel nedbetaling og 45 dagers rentefri kreditt.

DNB tilbyr flere forskjellige kredittkort, og du kan fritt velge det kortet som passer dine behov best. Det er trygt og enkelt å velge DNB’s kredittkort ettersom de er Norges største og ett av Nordens største finanskonsern.

Shell kredittkort

Shell kredittkort er ekstra lønnsomt for deg som kjører mye bil. Med eksklusive avtaler sørger Shell for å gi deg de beste rabattene på Shell bensinstasjoner, i tillegg til rabatter på resten av Norges stasjoner. Med dette kredittkortet får du kredittkort og bonuskort i ett. Riktig bruk av dette kortet har spart mange nordmenn for store summer.

Det er alltid noe spare med Shell kredittkort – de gir deg alt du kan forvente av et godt kredittkort.

Økonomisk trygghet med kredittkort

Husk at selv når du er på ferie er det viktig å ta noen forhåndsregler når det kommer til din økonomi. Prøv å unngå spontane kjøp og ta høyde for mulige uforutsette utgifter. På den måten kan du unngå ubehagelige regninger når du er hjemme igjen.

Et kredittkort kan videre fungere som en trygghet i hverdagen. Det kan hjelpe deg med å dekke nødvendige utgifter og kjøpe tingene du ønsket deg, når pengene ikke helt strekker til. På den måten kan du få litt ekstra økonomisk råderom i mens du venter på neste lønning. Men husk at det er viktig å gjøre seg en vurdering om man har mulighet til å tilbakebetale innen man drar kortet.

Det kan være lurt å både ha et bankkort og eventuelt to kredittkort til rådighet. Dette kommer av at hvis du er så uheldig å blir utsatt for kortmisbruk på ditt kort er det lurt å ha noen i reserve. Spesielt hvis du er ute å reise er dette lurt.

Velg de beste kredittkort og få rabatt

Mange er ikke klar over er at du kan spare penger ved å bruke kredittkort. Flere kredittkort har unike rabattordninger med ulike forretninger som kan spare deg for mange penger. Videre kan du ved flere kredittkort også oppspare bonuspoeng eller motta cashback.

Spar bensinpenger

I dag finnes det en rekke kredittkort som gir rabatt på drivstoff. Tilbudene deres varierer litt fra kort til kort. De mest gunstige bensinkredittkort gir deg en spesialrabatt hos en spesifikk bensinstasjon, i tillegg til gode rabatter hos andre bensinstasjoner. På den måten får du friheten til å finne den billigste bensinstasjonen og få den beste prisen på både bensin og diesel.

Bonuspoeng på flyreiser og ekstra fordeler

For å gjøre det gunstig å være kunde og skape lojalitet tilbyr mange flyselskaper rabatter i form av bonuspoeng. Bruker du kredittkort som er tilknyttet f.eks. SAS sitt Mastercard kredittkort kan du videre opptjene bonuspoeng. Disse bonuspoengene kan du så konvertere til varer, tjenester eller flybilletter.

Ut over dette er det ofte mulighet for å oppnå fordeler som concierge-tjenester, fri adgang til lounger, gratis avbestilling og gunstig reiseforsikring hvis du benytter deg av selskapets kredittkort.

Spar penger ved å droppe ekstern reiseforsikring

Dersom kredittkortet ditt dekker reise- og avbestillingsbeskyttelse behøver du ikke lenger en ekstern reiseforsikring. Og vipps så kan penger være spart.

Bruk vår kredittkort test for å finne best kredittkort for deg

Å bruke kredittkort fornuftig og utnytte alle de gode fordelene er en kunst som vår kredittoversikt hjelper deg med. I oversikten finner du Norges beste kredittkort og detaljert info om kredittgrenser, gebyrer, rentesatser, fordeler, krav til søker og mye mer.

Vi rangerer de beste kredittkortene på ét og samme sted. På denne måten kan du spare tid på å finne de beste kredittkortene.

Tilgang til kredittkort

Å søke om et kredittkort er helt uforpliktende. Kun minutter etter du har utfylt søknadene kan du få svar på om du ble godkjent eller ikke. Det fysiske kort tar dog noen lenger tid innen du mottar, da det skal sendes i posten.

Imidlertid kan du som regel få tilgang til kredittkortet i nettbanken allerede samme dag. På den måten kan du allerede da begynne å overføre penger. Se vår kredittkort test over og få oversikt over de beste kredittkortene.

Et kredittkort er et betalingskort som brukes til å kjøpe varer og tjenester, på samme måte som et vanlig bankkort. Imidlertid er det flere forskjeller. Det er et veldig bra alternativ til bankkort, men for de aller fleste er det anbefalt å ha i tillegg til fremfor å erstatte debetkortet helt.

Hvis du har grei kontroll på økonomien kan du faktisk spare penger på å bruke kredittkort fremfor debetkort i mange tilfeller. Men det avhenger av at du velger et kredittkort som gir deg relevante fordeler i forhold til forbruksvaner og livsstil.

Noe av det beste med kredittkort er at man alltid får en rentefri periode som betyr at du kan låne penger helt gratis så lenge du betaler tilbake i tide. Den rentefrie perioden er som regel et sted mellom 30 og 60 dager. Dette er en stor test for selvdisiplinen din, og dersom du ikke overholder den rentefrie perioden, kan det bli svært dyrt for deg.

Spar penger og trygg betaling

Kredittkort har som oftest veldig høye kredittgrenser, de beste kredittkortene har kredittgrense på flere titusener av kroner. I tillegg har bankkort ofte årsgebyr og få fordeler. I motsetning har de fleste kredittkort intet årsgebyr og mange fordeler som rabatt, cashback, og forsikring.

Ettersom penger ikke blir trukket direkte fra din konto, får du god tid til å sjekke at alle transaksjoner er korrekte. Dette gir deg en ekstra trygghet når du bruker kredittkortet og du er mindre utsatt for svindel.

Hvis det er en transaksjon du ikke kjenner igjen, eller av annen grunn ikke skulle betalt, kan et kredittkort redde deg. Hvis det viser seg at noen av transaksjonene er feil er du beskyttet gjennom kredittkortet, og vil i de aller fleste tilfeller ikke trenge å betale selv. Helt frem til du betaler fakturaen som kommer fra kredittkortutstederen, er det faktisk de som står for transaksjonene.

Kredittkort anbefales av forbrukerøkonomer

Kredittkortenes mange fordeler har gjort at mange forbrukerøkonomer og finansrådgivere anbefaler bruk av kredittkort. Dette er imidlertid forutsatt at du har god kontroll på økonomien. Dette er fordi kredittkort har veldig høye renter som begynner å løpe hvis du ikke betaler innen den rentefrie perioden.

Forsiktig og gjennomtenkt bruk av kredittkort kan spare deg flere tusener av kroner. Bruk vår kredittkort test over for å sammenligne ulike kredittkort, slik at du kan utnytte fordelene.

Det er variasjoner i forhold til hvilke fordeler de forskjellige kredittkortselskapene har tilknyttet sine kort. Du gjør derfor lurt i å ta deg god tid når du sammenligner, så du vet du velger det kortet som passer best for din livsstil. Hvis du ikke kjører bil for eksempel, vil du ikke få så mye ut av et kredittkort som bare tilbyr drivstoffrabatt.

Vi har samlet alle de beste kredittkortselskapene fra det norske markedet her på Fairlån så du slipper å oppsøke hver enkelt på egenhånd. Da kan du være sikker på at du finner det kredittkortet som passer best for deg.

Hvis du har svart belte i shopping og velger et kredittkort som gir deg cashback når du handler i klesforretninger, vil du kunne spare mye penger. Dette forutsetter selvfølgelig at du bruker kredittkort fremfor debetkortet og at du betaler fakturaen når den kommer.

Velg kredittkort som passer med dine behov

Siden det kan hende at Mastercard eller Visa kredittkort ikke blir akseptert i enkelte forretninger i utlandet, kan det lønne seg å ha flere ulike kredittkort hvis du er mye ute og reiser. Bortsett fra Visa og MasterCard så finnes det andre kortutstedere som Diner’s Club, American Express, Explorers og flere. Mange kredittselskaper lar deg også velge mellom både Visa og Mastercard.

Velg derfor det beste kredittkort som passer best med dine kjøpsvaner. American Express og Diner’s Club har i større grad gått for rene kort med kun spesialisering på én merkevare, og gjør også bankvirksomheten selv i mange land.

I Norge gis American Express ut i samarbeid med DNB Bank, mens Diner’s gis ut av svenske SEB kortbank AB. American Express og Diner’s Club har vanligvis dårligere vilkår enn Visa og MasterCard, og selger dette inn gjennom at de har en mer eksklusiv og betalingsvillig brukermasse.

Økonomisk trygghet med kredittkort

Når du reiser rundt i verden eller i Norge så er det alltid lurt å ta noen forholdsregler når det gjelder din økonomi. Det er mange årsaker til dette, slik som spontane kjøp, uforutsette utgifter, eller rett og slett folk som ønsker å ta kortet ditt. Dersom noen misbruker kredittkortet ditt, så har du iallfall en reserveplan, nemlig bankkortet ditt.

Det er alltid lurt å ha minst to kredittkort når du er ute og reiser. Det er jo ingenting i veien for å skaffe seg flere enn det heller, iallfall ikke hvis de er gebyrfrie. Hvis du har mange kort og bruker riktig kort på riktig sted for å utnytte fordelene, kan du jo maksimere sparingen og få mest ut av eventuelle bonusordninger.

Dette er selvfølgelig ikke anbefalt, hvis det blir for mye å holde styr på. Da kan du stå i fare for å ende opp med gjeld til flere kredittkort. Du vil kun spare og tjene bonus forutsatt at du betaler fakturaen eller fakturaene når de kommer i posten eller elektronisk.

Kredittkort gir konkursbeskyttelse

Har du hørt om folk som ikke fikk pengene sine tilbake ettersom bedriften slo seg selv konkurs? Da har de som regel kjøpt en vare gjennom sin vanlige nettbank og ikke kredittkort. Dersom du bruker kredittkort som betalingsmiddel så er du via Finansavtaleloven beskyttet mot konkurser. Dette er en uvurderlig trygghet og årsaken til at mange forretningsfolk benytter seg av kredittkort.

I tillegg er du beskyttet hvis du har bestilt en vare som ikke dukker opp, eller som er skadet eller ødelagt når du mottar den. Det er fordi kredittkortutsenderen er den som har inngått en avtale med brukerstedet angående handelen. Din avtale igjen er kun med kredittkortselskapet. Du har derfor mulighet til å klage gjennom kortutsenderen, og i mange tilfeller slippe å betale for varen, hvis brukerstedet ikke kan ordne situasjonen.

Velg de beste kredittkort og få rabatt

Det mange ikke er klar over er at du kan faktisk få penger tilbake når du bruker kredittkort. Flere kredittkort har rabattordninger, slik at du kan spare ekstra penger når du bruker kredittkortet. Flere kort har også unike avtaler med ulike forretninger som gir deg en spesialrabatt, slik som kredittkort med drivstoffavtaler.

Spar bensinpenger

Mange kredittkort gir deg rabatt på drivstoff. Noen kredittkort har kun rabatt på visse bensinstasjoner, mens andre har rabatt på alle stasjoner du besøker. De beste kredittkort gir deg en spesialrabatt hos en spesifikk bensinstasjon, i tillegg til gode rabatter hos andre bensinstasjoner.

Dette gir deg friheten til finne den billigste bensinstasjonen og få den beste prisen på både bensin og diesel. For mange er drivstoff en stor utgift hver måned så når noen av kredittkortene gir deg opp til 80 øre rabatt per liter, så er det ikke rart at dette er veldig populære kort.

Bonuspoeng på flyreiser og ekstra fordeler

Mange flyselskap gir deg rabatt i form av bonuspoeng, og hvis du bruker kredittkort som er tilknyttet for eksempel SAS sitt Mastercard kredittkort eller Norwegian sitt Visa Banknorwegian så kan du opptjene bonuspoeng for å så konvertere dem til varer, tjenester eller flybilletter.

Nok en fordel er at flyselskaper også gir deg en rekke fordeler dersom du bruker deres kredittkort, slik som concierge-tjenester, fri tilgang til lounger, og ikke minst svært gunstige reiseforsikringer. En rekke kredittkort gir bort gratis avbestilling – og reiseforsikring dersom minst halvparten av reiseutgiftene er betalt med kredittkortet.

Cashback

Hvis et kredittkort reklamerer med cashback på utvalgte varegrupper eller tjenester betyr det at du vil få tilbakebetalt en satt prosent eller beløp for kjøpet av dette når du bruker kredittkortet for å betale. 365 direkte har eksempelvis 3,65 % cashback når du handler i en rekke kles- og skobutikker.

Det virker kanskje ikke så mye, men det er uansett penger du med et annet kort ikke ville sett, og lagt i sammen med andre besparelser, og drivstoffrabatten som også er på det samme kortet, kan det utgjøre en betydelig forskjell i det lange løp.

Bli en god kredittkortkunde

Fakturaen fra kredittkortselskapet vil som oftest komme en gang i måneden. Du har alltid muligheten til å betale det fulle utestående beløpet, men det vil kun være påført en liten andel av beløpet som du skylder. Hvis du kun betaler dette minstebeløpet vil du bli belastet renter på det utestående beløpet.

Kredittkort har generelt veldig høye renter, ofte rundt 25%, så jo lenger du står skyldig jo mer kostbart blir det. Minstebeløpet er derfor ikke nok til å slippe unna rentene, det er viktig å huske.

Har du råd er det mest lønnsomt å betale det fulle utestående beløpet innenfor den rentefrie perioden. Dette er som oftest mellom 40 og 50 dager. Får du til det får du faktisk låne penger fra kredittutgiveren helt gratis. Da blir det ekstra lønnsomt med alle de ekstra fordelene som følger med kredittkortene.

Det kan jo selvfølgelig være måneder det er vanskelig å betale hele beløpet, men det trenger ikke nødvendigvis velte hele økonomien allikevel. Det lønner seg i alle tilfeller å betale så mye som mulig hver gang. På denne måten blir du kvitt gjelden fortere og kostnadene blir mindre.

Bruk vår kredittkortsammenligningstjeneste for å finne best kredittkort

Å bruke kredittkort fornuftig og utnytte alle de gode fordelene er en kunst som vår kredittoversikt hos fair-laan.no hjelper deg med. I oversikten finner du Norges beste kredittkort og detaljert informasjon om kredittgrenser, gebyrer, rentesatser, fordeler, krav til søker og mye mer.

Vi rangerer de beste kredittkortene på ett og samme sted, slik at du kan spare tid på å finne de beste kredittkortene. Hvis man skal lete på egenhånd på internett, gjelder det samme for kredittkort som med det meste annet.

For å være sikker på å få den beste prisen tilgjengelig for det produktet man ønsker, er det viktig å ta kontakt med flere selgere og sammenligne hvilken pris og eventuelt andre betingelser de kan tilby for det samme produktet.

Vi har tatt oss av den mest tidkrevende delen av jobben. Her på nettjenesten vår kan du enkelt sammenligne mange kredittkortutstedere på ett og samme sted. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende. Så ta deg den tiden du trenger. Og du kan alltid være trygg på at du finner det kredittkortet som passer deg best.

Kan alle få kredittkort?

Ifølge loven må man være minst 18 år, altså myndig, for å kunne få kreditt. Er du yngre enn 18 år må du derfor klare deg med ordinært bankkort. For kredittkort er 18 år den nedre grensen, men bankene og kredittkortselskapene kan selv velge aldersgrense, så det er ikke uvanlig at mange setter aldersgrensene til 20 eller opp til 23 år.

I tillegg til alder, tar kredittutgiveren en helhetsvurdering av din økonomi for å vurdere om de vil innvilge deg et kredittkort eller ikke. Noen av faktorene som blir tatt med i betraktning er om du har fast inntekt, en god kreditthistorikk og ingen aktive betalingsanmerkninger.

Det er mulig å finne kredittkortselskap som ikke tar kredittsjekk og vil akseptere betalingsanmerkninger, men du kan kvalifisere for flere fordeler jo bedre du kommer ut av vurderingen.

Slik får du kredittkort

Kredittkortet blir sendt via posten og vil dermed ta et par dager før du har den i hånden. Imidlertid så kan du faktisk få tilgang til nettbanken tilknyttet kredittkortet på samme dag og allerede da begynne å overføre penger, eller handle på nett.

Som du sikkert begynner å få øynene opp for nå, er det mange situasjoner det lønner seg å benytte seg av et kredittkort. Så dersom du har noen utlegg i nærmeste fremtid, kan det lønne seg å vente til du har skaffet deg et kredittkort som kan gi deg en rabatt eller bonus for kjøpet.

Mistet eller frastjålet kredittkort?

Hvis du skulle være så uheldig å miste eller bli frastjålet kortet ditt, er det viktig at du får det sperret så fort som mulig. Dette kan gjøres via telefon, nettbank, mobilbank eller e-post. En av de enkleste måtene å sperre kort på er å gjøre det selv via nettbanken. Da blir du jo allerede identifisert som deg selv ved at du logger inn og så kan du sperre de kortene du selv ønsker.

Uansett metode er det viktigste at det skjer fort, for hvis kortet blir misbrukt før du sperrer det, er det ikke sikkert du får dekket hele beløpet. Hvis du lurer på hva du har krav på kan du sjekke dette med egen kredittkortutsteder.