Hvorfor forbrukerøkonomer anbefaler kredittkort

Som alle vet er det mange fordeler med kredittkort. Men man hører også om at man skal være forsiktig med bruken. Mange sier at man aldri burde bruke penger man ikke har. Og det er som oftest sant. Det lønner seg sjeldent å ta opp mer lån for å dekke gammel gjeld. Men tilgang til penger er ikke det eneste kredittkortet har å tilby. Sammen med kredittkortet kan du også få tilgang til gode rabatter, cashback og forsikringer. Derfor kan smart bruk av kredittkort i hverdagen og på ferie spare deg for mye penger.

Bruk kredittkortvett

Mange har sett på ‘Luksusfellen’ og blitt skremt av de økonomiske situasjonene vi får et innblikk inn i. Det er vanskelig å forstå hvordan man havner der. Tilfellene på luksusfellen er heldigvis ikke normen blant folk flest. De aller fleste er flinke til å betale kredittkortregningen når den kommer. Og dersom man gjør det innen den rentefrie perioden er over, har man faktisk fått låne pengene helt gratis. Det mange brenner seg på er å ikke klare å motstå impulskjøp. Det er også mange som ikke klarer å betale tilbake innen den rentefrie perioden. Med en gnag den perioden er over begynner rentene å løpe, og det er forholdsvis høye og ugunstige renter.

Mange fordeler

Hvis du har god impulskontroll og er flink med penger, kan du spare mye på å bruke kredittkort fremfor et vanlig debetkort. Når du handler på nett er det tryggere, fordi du har flere rettigheter knyttet til kredittkortet. Hvis en vare ikke dukker opp for eksempel, får du pengene tilbake fordi kjøpsavtalen er mellom kredittkortselskapet og butikken. Mange kredittkort har også fordeler som reiseforsikring, drivstoffrabatter, cashback eller andre avtaler med forskjellige handelssteder. Finner du et kort som passer ditt hverdagslige pengebruk, kan det bli billigere å bruke kredittkortet fremfor et vanlig debetkort. I tillegg kan du vente så lenge som 45 – 55 dager, så lenge den rentefrie perioden er hos ditt kredittkortselskap, før du må betale regningen. Det vil si at pengene kan stå urørt på kontoen din å opparbeide seg renter til regningen kommer i posten.