reise

Hva er reiseforsikring?

Reiseforsikring er en forsikring som sikrer økonomisk trygghet dersom situasjoner som ulykke, sykdom, tap av verdigjenstander skjer i forhold til en reise.

Vanligvis vil reiseforsikringer dekke skade og tap av eiendeler, sykehusopphold og legeutgifter, avbestilling av reise, hotellopphold og flere situasjoner. Men dette vil dog variere fra reiseforsikring til reiseforsikring.

Kredittkort med reiseforsikring

Reiseforsikring kan kjøpes fra ulike forsikringsselskaper, men blir også tilbudt når du søker om ulike kredittkort. Mange kredittkort gir bort gratis forsikring dersom 50% av utgiftene av en reise blir betalt med kredittkortet.

Kredittkort som er svært egnet for reising og shopping i utlandet kommer ofte med gunstige reiseforsikringer. Disse reiseforsikringene dekker ofte både eier av kortet og de i reisefølget.

Reiseforsikringer i slike kredittkort gjelder for de som har kjøpt en reise ved å bruke kredittkortet, slik at kredittkortets eier trenger å reise for å at reiseforsikringen skal gjelde reisefølget.

Det varierer hvor mye egenandelen er hos ulike reiseforsikringsavtaler. De beste tilbyr gratis egenandel og dekker langvarige reiser både i innland og utland.

Generelt anbefales det å ha en forsikring som dekker deg når du er ute å reiser. Når du er på reise kan det inntreffe uforutsette situasjoner som kan koste deg mye.