kredittkort

Hvem kan få kredittkort?

Lurer du på hvem som kan få kredittkort? De fleste over 18 år kan få kredittkort. Noen selskaper krever at du er over 23 år når du søker om et kredittkort.

Imidlertid er det en rekke krav som går igjen hos de fleste kredittkorttilbydere. Dette inkluderer et krav om norsk statsborgerskap og at du har bodd i Norge i minst 3 sammenhengende år. De fleste krever også at du har en minsteinntekt på over 100.000 kr i brutto per år.

Ingen betalingsanmerkninger

Som regel bør du ikke ha betalingsanmerkninger når du søker om et kredittkort. Aktive inkassosaker og dårlig betalingshistorikk vil svekke sjansen din for å få et kredittkort.

Men det finnes faktisk kredittkorttilbydere som vil strekke på kravene dersom du har f.eks. en svært høy inntekt eller har nylig bevist at du er god til å tilbakebetale utstående beløp.

Høykreditt ramme – høy inntekt

Selv om du får kredittkortet du søker om, så er det ikke sikkert at du får innvilget maks kredittramme. De fleste vil få høy kredittramme hvis de viser til høy og stabil inntekt. Imidlertid kan du på et senere tidspunkt få økt kredittramme dersom du viser at du god betalingshistorikk.

Uforpliktende og rask søknadsprosess

Når du søker om kredittkort så skjer det som oftest svært raskt. Mange banker vil til og med sende deg kredittkort i posten og du kan bruke det straks du har signet papirene. Dette kan gjøres med BankID som er både raskt og trygt.

For å øke sjansen for å få et kredittkort så søker mange flere kredittkort om gangen, dette er innmari lurt ettersom kredittkortsøknader er helt uforpliktende.

Dersom du får tilsendt et kredittkort i posten du ikke ønsker å bruke, så er det bare å kaste den i søppelen. Mange banker gir deg tilgang til kredittkortets nettbank på samme dag, kredittkortet derimot tar et par dager før den kommer i posten.