Kredittkort er praktisk og enkelt å bruke

Du bruker kredittkortet akkurat som du bruker ditt vanlige bankkort. Du kan bruke kredittkortet praktisk talt over alt, i butikker og minibanker i hele verden. Slik kan du være sikker på at du alltid har tilgang på penger når du trenger det, uavhengig av hvor du befinner deg. Kredittkortet er alltid med deg, og klart til bruk akkurat når du måtte ønske.

Hvis du trenger litt ekstra penger før neste lønning kommer, trekker du kredittkortet. Å betale ned kreditten er også meget enkelt – du betaler det simpelthen som en vanlig regning i din nettbank.

Få søknad om kredittkort

Etter at du har valgt hvilket kort du ønsker ved bruk av oversikten her på fair-laan.no, fyller du ut lånetilbyderes søknadsskjema. Her må du typisk oppgi navn, adresse og personnummer, så ordner lånetilbyderen resten. Du kan forvente å få svar i løpet av kort tid, og kortet sendes til deg i løpet av noen dager hvis du får innvilget søknaden.

 

Få gratis bonuspoeng med kredittkortet

Flere av kredittkortene i vår oversikt tilbyr ekstra bonustjenenester uten ekstra kostnad. Noen av dem gir deg for eksempel bonuspoeng på flyreiser eller hoteller når du bruker kortet. Andre har partnerskapsavtaler med shoppingsentre og butikkjeder, og kan derfor dele ut gavekort til brukere av disse kredittkortene. Dette er en utmerket mulighet for å opptjene ekstra bonuspoeng på kjøp du måtte ha gjennomført uansett. Ved å handle det du uansett handler i hverdagen med kredittkortet, kan du for eksempel spare opp til neste hotellferie mens du handler middagsmat.

Husk at renten kan være høy

Som alltid når man låner penger, må man betale renter til dem man låner pengene fra. Det vil også påløpe når du bruker et kredittkort.
OBS! Visse kredittkort er gratis å bruke hvis du betaler tilbake innen en viss periode, typisk 30 dager. Det påløper da ingen rentekostnader. Se vår oversikt over kredittkort for å se hvilke kort som tilbyr rentefri belåning i 30 dager.

Husk at lånet bør betales tilbake ganske raskt

Kredittkort er veldig praktisk for situasjoner der du trenger penger, men ikke har noen der og da. Men husk på at kredittkortgjeld bør betales ned i løpet av ganske kort tid. Anbefalt nedbetalingstid er typisk 1-3 måneder. Å bruke kredittkort som en langvarig løsning på pengemangel, er en dårlig idé. Da bør du heller kontrollere eget forbruk, slik at du slipper å havne i slike situasjoner ofte.

 

Tenk deg om før du tar opp kredittkortgjeld

Har jeg råd til det?

Dette bør være det første spørsmålet du stiller deg selv. Hvis du ikke har råd til å kjøpe noe, bør du ikke ta deg råd til det kun fordi du har et kredittkort tilgjengelig. Å kjøpe ting man ikke har råd til er selvsagt fristende, men dessverre også ganske korttenkt. Unngå det om mulig, så slipper du inkassovarsler, dårlig kredittverdighet og høye rentekostnader. Husk at hver eneste krone du låner skal betales tilbake!

Tenk nøye over hva du skal bruke pengene til

Forbrukslån er velegnet for å låne forholdsvis små summer, som du planlegger å betale tilbake innen kort tid, helst innen 1-3 måneder. Det er viktig å huske dette når du vurderer å ta opp et forbrukslån. Det er derfor lurt å ha det klart for deg hva du ønsker å kjøpe med de lånte pengene, og så se om denne varen/tjenesten passer med de to nevnte kriteriene. Hvis dusjkabinettet ditt blir ødelagt, og det haster å få på plass et nytt, kan et forbrukslån være passende. Summen er forholdsvis lav, du bør kunne betale lånet tilbake ganske raskt, og du kan ikke vente med å kjøpe dusjkabinett til neste lønnsutbetaling. Hvis du derimot planlegger å kjøpe et svømmebasseng, er ikke forbrukslån veien å gå. Summen du må betale er høy, og du vil ikke kunne tilbakebetale lånet innen kort tid. Det vil da lønne seg å vente, og heller spare opp penger før du bestemmer deg for å bygge basseng i hagen.

Bruk kredittkort ansvarlig

Kredittkort er praktisk og enkelt i bruk. Men pass på å bruke kredittkort ansvarlig, og hold deg innenfor de økonomiske rammer som privatøkonomien din tillater. Vi anbefaler sterkt at du snakker med en økonomisk rådgiver før du begynner å påta deg kredittkortgjeld. En rådgiver vil kunne gi deg veiledning og tips for ansvarlig bruk av kreditt, og hjelpe deg å unngå at gjelden blir større enn du kan håndtere.

 

Bruk test av kredittkort

Hvis du skal søke om kredittkort, kan det være lurt å følge disse tre stegene for å komme i gang:

  1. Bruk oversikten over kredittkort som finnes på fair-laan.no. Her kan du se betingelser, rentesatser og andre detaljer om hvert enkelt kredittkort, så du kan finne det kortet som passer best for deg, dine behov og din privatøkonomi.
  2. Klikk deg videre til tilbyderen av kredittkortet du bestemmer deg for. Fyll deretter inn søknadsskjemaet på nettsiden. Her må du som oftest oppgi navn, adresse og personnummer. Send inn når du har fylt ut skjemaet.
  3. Vent på svar fra kredittkortselskapet. Dette kan ta fra noen minutter til noen få dager. Hvis din søknad innvilges, vil du få tilsendt ditt nye kredittkort i posten i løpet av noen dager.