Hvorfor kredittkortet er din beste reisepartner

Når sommerferien er rett rundt hjørnet forbereder mange seg slik at ferien skal kunne nytes til det fulle. Kredittkort kan være en god løsning, dersom du har god kontroll på økonomien. Så lenge du vet du kan betale regningen når den kommer er det mye å spare på å bruke kredittkort til ferien. Faktisk gir kredittkort deg tilgang på et helt gratis pengelån så lenge du betaler før den rentefrie perioden er over.

Reise- og kjøpsforsikring

Tiden før ferie går ofte med til å finne flybilletter, hotell, leiebil og lignende. Mange begynner i god tid og andre satser på restplasser eller impulsferie bare dager i forveien. Uansett når dette skjer, lønner det seg å betale ferien med kredittkortet. Mange kredittkort nå til dags inkluderer reiseforsikring så lenge du betaler minst halvparten av reisen med kredittkortet. Hvis du trenger reiseforsikring så sjekk hva kredittkortutstederen din tilbyr, og finn ut om denne reiseforsikringen dekker det du har behov for. Dette kan spare deg for pengene en reiseforsikring ellers ville ha kostet. En annen type forsikring du har med alle kredittkort er gjennom finansavtaleloven. Der står det i paragraf 54 b at du kan kreve pengene tilbake om flyselskapet skulle gå konkurs og du ikke får reise.

Andre fordeler

Forskjellige kredittkort har forskjellige fordeler, så sjekk at du har det kortet du kan spare mest på. For de med god kontroll på økonomien er det heller ikke noe i veien med flere kredittkort for å kunne få flere forskjellige fordeler. Da gjelder det bare å holde tunga rett i munnen og bruke riktig kort på riktig sted. Med noen kort kan du få rabatt ved leie av bil for eksempel, noe mange bruker når de er på ferie. I tillegg er det enkelte kort som til og med gir deg tilgang til flere flyplass-lounger. Hvis du skal reise langt, og spesielt hvis du har lang venting på mellomlandinger, kan dette være en stor fordel. Litt ekstra luksus på reisen har ingen vondt av, og spesielt hvis du ikke må betale noe ekstra for det.

Butikk men ikke minibank

For de aller fleste kredittkort er det gebyrfritt å betale for varekjøp i butikk. I tillegg vil du ikke bli belastet renter før etter den rentefrie perioden. Du har også samme tryggheten gjennom Finansavtalelovens paragraf 54 b ved varekjøp. Siden det er kredittkortselskapet som står for betalingen til brukerstedet er det de som har ansvaret om det skulle være feil eller mangler med produktet. Så lenge du betaler fakturaen som kommer fra kortutstederen, har du oppholdt din del av avtalen. I minibanken bør du derimot bruke debetkort fremfor kredittkort. Grunnen til dette er at med de fleste kredittkortene vil renten løpe fra du tar ut penger. Med andre ord gjelder ikke den rentefrie perioden. I tillegg er det ofte høye uttaksgebyrer for kontantuttak.

God ferie og håper alt går uten problemer! Men skulle først uhellet være ute og du ikke har tilgang på debetkortet ditt, vil du takke deg selv for å ha ett eller flere kredittkort i bakhånd.