Søk om kredittkort

Bør jeg velge Visa eller MasterCard?

I Norge bruker vi både Visa og MasterCard. De fleste steder aksepterer både Visa debetkort, Visa kredittkort og MasterCard kredittkort. Men det er noen subtile forskjeller mellom Visa og MasterCard. For det første så blir Visa og MasterCard utstedt av ulike korttilbydere.

De som ønsker å ha en betalingsterminal som aksepterer begge korttyper må faktisk betale de ulike korttilbydere. I Norge er ikke dette et problem, ettersom du kan bruke begge kort de fleste steder. Men det er noen unntak, og noen velger å f.eks. ikke akseptere MasterCard kreditt.  For å være på den sikre så bør du ha begge typer kort.

Fordeler med å ha begge kort

Både Visa og MasterCard er trygge kort som bruker de seneste sikkerhetssystemene som beskytter deg mot kortsvindel. Begge kort er også beskyttet av norsk lov.

Det kan hende at det er noe galt med betalingsterminalen og du får ikke brukt det ene kortet, da er det godt å vite at du har et reservekort. Enten reservekortet er Visa eller MasterCard så får du iallfall en ny sjanse til betale med kort.

Visa har både debetkort og kredittkort

Noen forbinder MasterCard med kredittkort, og det er riktig. MasterCard har faktisk bare kredittkort, men Visa derimot har faktisk både kredittkort og debetkort. De fleste anbefaler at du har et debetkort og et kredittkort i tilfelle du havner i uforutsette situasjoner der du trenger mer penger enn du forventet.

Ulike fordeler fra ulike korttilbydere

Visa og MasterCard er gjerne knyttet til ulike banker, og de har sine egne versjoner av Visa kort og MasterCard kredittkort. Du kan få ulike kort i både Visa og MasterCard form med fordeler som cash-back, rabatt og dessuten bonuspoeng som du bruke på ulike varer.

Det lønner seg dermed å undersøke hvilke kort som passer med best med dine behov, før du eventuelt bestemmer deg å skaffe Visa eller MasterCard, eller begge for den saks skyld.