Få lån på tross av betalingsanmerkninger

Er du en av dem som sitter hjemme med en betalingsanmerkning og lurer på om det er mulig å få et lån på tross av det? Da kan du lese videre hos oss, så skal vi best mulig guide deg gjennom prosessen. Her kan du blandt annet lese om:

  • Hva betalingsanmerkning egentlig er
  • Refinansiering
  • Hvordan gjøre det beste ut av situasjonen din

Dersom du finner deg i en periode med økonomiske problemer, er du ikke alene. Det er mange før deg og det vil komme mange etter deg, som opplever det samme. Det er vanlig å oppleve økonomisk vanskelige perioder fra tid til annen. Det er ikke et tema mange snakker høyt om, og man kan derfor fort føle seg dum og alene om problemet.

Heldigvis kommer det fler og fler løsninger på hvordan man kan komme seg ut av slike vanskelige situasjoner. Et raskt forbrukslån kan for mange virke som beste løsning. Men dersom du tidligere har pådratt deg betalingsanmerkning, kan dette være vanskelig å få innvilget.

Det finnes heldigvis flere løsninger, selv for de med betalingsanmerkning og dårlig kredittscore. Hva som er den beste løsningen for deg kommer an på omfanget av problemet ditt. Det finnes heldigvis et lys i tunnelen for så og si alle. Her skal vi forsøke så godt vi kan å hjelpe deg videre ut av den vanskelige situasjonen du befinner deg i.

Gjeld og betalingsanmerkninger

Hvordan oppstår en betalingsanmerkning?

Det er flere måter man kan pådra seg en betalingsanmerkning på. Den vanligste årsaken er at en ubetalt regning eller faktura er så langt over den opprinnelige forfallsdatoen at det har blitt nødvendig for innkrever å ta rettslige skritt. Men før dette skjer er det en rekke advarsler og purringer som blir gitt, det skjer ikke over natten.

Når du ikke betaler regningene dine, vil du få purringer og advarsler. Dersom betaling fortsatt ikke inntreffer, kan gjelden din bli overlevert til et inkassobyrå. Før det vil du motta en inkassovarsel. Hvis du ser bort i fra varselet, sender inkassobyrået ut en betalingsoppfordring. Etter det vil det bli satt i gang rettslige tiltak.

Du har 30 dager på deg dersom du ønsker å klage på på vedtaket. Får du medhold i klagen og betaler tilbake det utestående beløpet med purregebyrene, kan saken bli glemt. Hvis du ikke klager eller ikke får medhold i klagen, vil det etter de 30 dagene bli sendt beskjed til kredittopplysningsbyråene om betalingsanmerkningen. Du kan også få betalingsanmerkning ved dom eller dersom du går personlig konkurs.

Det er lovfestet i Norge at betalingsanmerkninger skal bli fjernet fra registeret så fort du har gjort opp for deg. Dersom du ikke gjør opp for deg vil betalingsanmerkningen være foreldet etter 4 år. Det lureste er likevel å betale ned gjelden så fort som overhode mulig. Den forsvinner ikke etter 4 år selvom betalingsanmerkningen gjør det – og gjelden blir bare større og større.

Du har altså mange muligheter til å forhindre at du blir registrert som en dårlig betaler. Dersom det likevel, er det om å gjøre å ta seg av problemet så fort som mulig. Begraver du hodet i sanden, gjør du det bare verre for deg selv.

Lys i enden av tunnelen

Dersom du har endt opp med en betalingsanmerkning, har det gått en god stund og vært en del advarsler underveis. På den måten har du faktisk fortjent å få den betalingsanmerkningen. Men da er det også gjerne en grunn til at du ikke har betalt regningen dine.

Du har kanskje erfart at det ikke er særlig lett å få innvilget et lån dersom man er registrert som en dårlig betaler. Det er en realitet at det er vanskeligere å få innvilget et lån med betalingsanmerkninger. Det er statistisk sett mindre trolig at du klarer å betjene lånet, og dermed utgjør du en større risiko for långiver.

Men noen ganger er det akkurat et lån som skal til for å komme seg ut av den vanskelige situasjonen man befinner seg i. Et lån kan hjelpe deg med å betale ned dyr gjeld eller en regning som er i ferd med å gå til inkasso. Heldigvis finnes det långivere som gjør dette mulig for dem med betalingsanmerkninger.

De långiverne som tilbyr lån til søkere med betalingsanmerkninger legger ofte vekt på andre aspekter ved søkeren. Da vektlegger de ikke kun informasjonen fra kredittsjekken. Men du er nødt til å forvente dårligere betingelser og høyere renter enn det folk flest får.

Vi i Fairlån hjelper deg

Uansett hvilken situasjon du befinner deg i kan du dra nytte av Fairlån. Vi har opprettet denne tjenesten slik at vi skal kunne hjelpe alle type søkere. Her finner du et tilbud for deg.

Vei mulighetene opp mot hverandre

En betalingsanmerkning er, som tidligere nevnt, tilknyttet navnet ditt kun for en periode. Du blir ikke kvitt den med det første, med mindre du betaler tilbake beløpet du skylder.

Derfor vil mange långivere være usikre på din betalingsevne og det vil være et manglende tillitsforhold som er nødvendig ved inngåelse av et lån- eller kredittkortavtale. Likevel skal man ikke gi opp, det gjelder bare å finne riktig långiver.

Har du betalingsanmerkning registrert på deg og trenger et lån på dagen, er det ikke umulig. Det viktigste er at du vurderer betingelsene du blir tilbudt og økonomien din opp mot hverandre. Du må være helt sikker på at det nye lånet er et lån du faktisk har råd til å betale.

Dersom du ikke klarer det, kan du sette deg i en enda vanskeligere situasjon enn det du allerede er i. Velg et lån du har råd til og bygg opp din kreditthistorikk igjen.

Hvor lett det er å få tak i lån avhenger av hvor stort beløp du søker. Jo mindre lån, desto mindre forpliktelser og risiko, og desto lettere å få innvilget søknaden. Det kan lønne seg med kredittkort dersom det kun er snakk om små beløp. Dette er selvfølgelig en vurdering du må ta når du ser på alternativene dine.

 

Refinansiering

Å refinansiere betyr å ta opp et lån for å betale ned gamle lån og kredittkortgjeld. Det er fort gjort å miste oversikten hvis man har mange forskjellige typer smålån og kredittkort. Da har man gjerne mange forfallsdatoer, termingebyrer og nedbetalinger å forholde seg til.

Om man ikke har tungen rett i munnen da, er det lett å miste kontroll. Kommer man på etterkant av alle betalinger, kan det fort bli veldig mye dyrere. Og det kan komme så mange betalingspåminnelser at man ikke orker å sjekke posten lenger.

I disse tilfellene, kan hverdagen fort bli mye lysere ved å refinansiere. Da tar du et refinansieringslån som betaler all gammel gjeld. Som oftest vil långiver du søker om refinansiering fra betale direkte til dine gamle långivere og kredittkortgivere. Det nye lånet blir dermed ett større lån og som oftest bedre betingelser og rente. Det blir mye lettere å kun forholde seg til én nedbetaling i måneden.

Refinansiering er dermed en måte å ta tilbake kontrollen over økonomien og senke stressnivået i hverdagen på. Fordi ønsket om å refinansiere sier at du ønsker å rydde opp i økonomien din, er det mange långivere som godkjenner betalingsanmerkninger.

Dersom du har betalingsanmerkning, vil dette mest sannsynlig virke inn på hva slags betingelser du blir tilbudt til refinansieringslånet. Men stort sett skal det være mulig å få innvilget et refinansieringslån.

Slik fungerer et refinansieringslån

  • Du søker ved hjelp av en enkel elektronisk søknad på nettet
  • Dersom du er fornøyd med betingelsene signerer du låneavtale med hjelp av BankID
  • Långiver betaler ned direkte på gjelden din

Ved å gjøre det på denne måten er banken sikker på at pengene går til nettopp det det skal, nemlig refinansiering. Og vipps har du kun ett lån med bedre betingelser å forholde deg til.

Sett opp budsjett

Noe av det første du burde gjøre når du befinner deg i en vanskelig økonomisk situasjon er å sette opp et budsjett. Dersom du sitter der hjemme med betalingsanmerkninger, vil vi sterkest anbefale deg til å gjøre noen aktive tiltak for å forbedre din økonomi.

Dyrt med dårlig kredittscore

Dersom du får innvilget lån med dårlig kredittscore eller betalingsanmerkning, vil rentene ofte være høye. Dermed lønner det seg å få orden på økonomien sin før man tar opp neste lån.

For mange er det virkelig en kamp å endre livsstilen sin, og noen må kanskje gi opp noe som gir dem veldig mye i hverdagen. Men noen ganger er man bare nødt til å være realistiske dersom økonomien ikke strekker til.

Det aller første steget du er nødt til å gjøre for å få kontroll på økonomien er å få kontroll på inntekter og utgifter. Hva går pengene dine til? Mest sannsynlig er det fleste poster du kan kutte ned på eller kutte helt ut. Når du skaper en sånn oversikt er det også lettere å forstå omfanget av hva for eksempel lunsj i kantinen koster deg.

Videre er du nødt til å sette opp budsjett. Bruk god tid på å planlegge hvor pengene dine skal gå i løpet av en måned. Det er viktig at nedbetaling på gjeld er en av førsteprioritetene. Får du unna gammel gjeld kan du sakte men sikkert begynne å spare til uforventede utgifter eller til neste ferie.

Det viktigste er at du tar deg selv i skinnet og blir litt streng mot deg selv. Det kan være hardt i starten, men etter hvert så vil budsjettering bli en del av rutinen i hverdagen. På denne måten kan du spare massevis av penger – og selvfølgelig unne deg en belønning etterhvert.

TIPS

Det finner utrolig mange bra maler for å sette opp budsjetter på nettet. Du behøver ikke gjøre det vanskeligere enn det er.

Gjør det beste ut av en vanskelig situasjon

Uansett årsak til betalingsanmerkning, er det alltid en uønsket situasjon å ende opp i. Likevel er det ikke noe poeng i å henge med leppen og furte. Det tar en større kvinne eller mann å gjøre det beste ut av situasjonen. Da kan du raskere få kontroll over egen økonomi og hverdag.

Nå har du forhåpentligvis fått et par gode ideer for hva du kan gjøre for å redde deg ut av den økonomisk vanskelige situasjonen. Helt i begynnelsen gjelder det å få oversikt over økonomien. Hvordan har betalingsanmerkning blitt en realitet og hvordan skal du unngå at det skjer igjen i fremtiden?

Hvis du ikke allerede fører budsjett, er det anbefalt å begynne med det. Da kan du få god oversikt og faste månedlige utgifter og hva du eventuelt har til overs. Et budsjett er også et fantastisk verktøy til å finne ut av hvor du eventuelt kan spare penger. Dersom det viser seg at du har mer penger som går ut enn inn, er du nødt til å kutte ned på forbruket.

Lån enkelt og rask penger med hjelp av Fairlån

Det finnes et hav av lån der ute, og selvom du sitter med en betalingsanmerkning kan det fortsatt være vanskelig å finne frem blant alle valgmulighetene. Da er det godt at vi i Fairlån har samlet markedets beste lån og kredittkort. På den måten skal det være mulig for deg å finne fram til et lån som passer for akkurat deg.

Husk at det er raskt, enkelt og helt uforpliktende å søke om et lån. Du binder deg absolutt ikke til noen ting. Dermed kan du motta et lånetilbud og bestemme deg derfra. Er du ikke fornøyd med det de tilby deg kan du prøve lykken et annet sted i steden. Dersom du har litt ståpå-vilje kan du absolutt finne veldig rimelig forbrukslån.

Lån på 1-2-3

  • Bruk vår sammenligningstjeneste og finn et lån du ønsker å søke om
  • Søk ved hjelp av en rask elektronisk søknad
  • Motta lånetilbud og dersom du er fornøyd med det signerer du med hjelp av BankID

Og vipps så kan pengene være på din konto i løpet av døgnet!

Når du har fått oversikt og vet hvor mye du trenger å låne, kan du bruke Fairlån til å finne et forbrukslån eller refinansieringslån som passer for deg. Dersom du har skapt deg en oversikt over økonomien, kan du fort se akkurat hvor mye du har rom til å betjene i måneden. Da blir oppgaven med å finne et passende lån mye enklere. Lykke til!