Du lurer kanskje på om det faktisk er mulig å låne penger uten av at det blir foretatt en kredittsjekk av deg? Svaret på det er nei, men ja. Videre skal vi prøve å forklare hva vi mener med det.

I denne teksten kan du lese om blant annet:

  • Hvordan få lån på dagen uten kredittsjekk
  • Hva kredittscore er
  • Betingelser i endring 

Vi i Fairlån har samlet all informasjon du trenger for å ta et godt valg. Frykt ikke dersom du sliter med gamle betalingsanmerkninger og dårlig kredittscore. Vi skal prøve å hjelpe deg best mulig, slik at du kan snu din økonomiske situasjon.

lån uten kredittsjekk, hvordan

Et lån uten kredittsjekk er det mange som lurer på om finnes. Hvis du sliter økonomisk og så vidt klarer å holde budsjettet i sjakk, synes du sikkert at regninger er noe skikkelig herk. Det er mange som har vært i den situasjonen på et tidspunkt.

Regninger blir stadig dyrere dersom du ikke betaler dem. I tillegg til purregebyrer og renter, vil ubetalte regninger også vises i kreditthistorikken din. Finans- og kredittinstitusjoner samarbeider med kredittvurderingsselskaper for å forsikre seg om at de potensielle kundene vil være i stand til å betale for seg.

Et hvert lån av penger er en bindende avtale mellom låntaker og långiver. Långiveren er nødt til å hedre denne avtalen med å levere produktet eller tjenesten som avtalt, mens låntakeren forplikter seg til å betale tilbake.

Fordi låneinstitusjoner som tilbyr forbrukslån på nett ikke krever sikkerhet, må en del av avtalen være bygget på tillit. En kredittsjekk kan si noe om hvor tillitsfull en søker er. Når långiver skal vurdere en som søker om lån, ser de på inntekt, gjeld, betalingshistorikk og eventuelle betalingsanmerkninger.

Dersom du tidligere har hatt betalingsproblemer og pådratt deg en betalingsanmerkning, er det stor mulighet for at det blir vanskelig for deg å få et lån. Dersom du ønsker å refinansiere for å få bedre kontroll på økonomien din, forstår vi at det kan være kjedelig å få avslag. Derfor er vi i Fairlån glad for at du har kommet hit, hvor vi kan gi deg informasjon om hva du kan gjøre i en slik situasjon.

Få lån på dagen, uten kredittsjekk

Kredittsjekk er ikke bare for långiver sin skyld. De pålitelige aktørene ønsker heller ikke at du skal forplikte deg til et lån du ikke har råd til å betale tilbake. Derfor er det vanlig praksis å foreta en kredittsjekk når en finansiell avtale inngås. På tross av dette, finnes det långivere som tilbyr lån over internett «uten kredittsjekk».

Långivere er underlagt strenge lovverk, og det er nok sjeldent at en långiver ikke gjennomfører kredittsjekk. Forskjellen ligger i hvor mye kredittsjekken blir vektlagt. Aktører kan velge å vurdere søkeren på andre grunnlag enn resultatet fra kredittsjekken. Dermed er det en sjanse å få innvilget lån, på tross av dårlig betalingshistorikk. Spesielt hvis det er snakk om mindre beløp.

Kredittscore 

Når du mottar gjenpartsbrev om at du har blitt kredittvurdert, har du fått en rangering mellom 0 og 300. Det finnes flere forskjellige kredittvurderingsbyråer, og de opererer med litt forskjellige skalaer. Du er ofte avhengig av å få en god score for å få innvilget en lånesøknad eller søknad om kredittkort.

Informasjonen blir i hovedsak hentet fra skattedirektoratet, folkeregisteret, inkassoselskaper, Brønnøysundregistrene og sorenskrivere. Noe av det som kan bidra til å gi deg en lav kredittscore er lav alder, betalingsanmerkninger, lav inntekt, hyppige adresseendringer og andre faktorer som antyder til økonomisk ustabilitet.

Du vil uansett motta informasjon om hvem som har foretatt en kredittvurdering av deg. Som tidligere nevnt, det er forskjellig fra långiver til långiver, hvordan de vurderer scoren din. Noen kan sette en nedre grense for godkjenning eller en aldersgrense uavhengig av kredittscoren, mens andre kan innvilge søknaden på tross av lav score.

 lån uten kredittsjekk på dagen

Ikke uvanlig med svingninger

Forbruk varierer for folk flest. Dette kan skyldes en rekke faktorer. Det er ikke alltid selvforskyldt, derfor handler alt om hvordan du håndterer perioder med dårligere økonomi. For mange virker det som en enkel løsning å låne penger. Det er enkelt og raskt, og lån over internett krever særdeles lite papirarbeid.

Men dersom man får betalingsproblemer, skal det lite til før problemet øker og man sitter enda dypere i det. Det skal ikke så mye til før man sitter med en gjeld langt større enn det den opprinnelige gjelden var. Dette kalles dyr brannslukning, og er ikke anbefalt.

Et lån kan fort gjøre mer skade, dersom betingelsene ikke passer din økonomiske situasjon. Dersom du allerede er i en økonomisk knipe og ønsker å ta opp et lån for å redde deg ut av det, er det mange feil du kan begå. En kredittsjekk på deg i en slik sitasjon, vil gi deg en dårlig kredittscore. Da vil långiver anse deg som en høy risiko, og kun tilby deg høye renter og ugunstige betingelser.

Dersom du søker om refinansiering derimot, vil långiver forstå at du ønsker å forbedre din situasjon. Da ser de gjerne bort i fra dårlig score og betalingsanmerkninger. Refinansiering er en super løsning dersom du har flere smålån og kredittkort med ugunstige betingelser. Da kan du samle all gjeld og nedbetaling i ett lån med bedre betingelser tilpasset deg.

Populære produkt

Lån uten kredittsjekk er blitt mer og mer populært med tiden. Det er lett tilgjengelig og frister med enkel søknadsprosess og rask utbetaling. I dagens samfunn hvor alt helst skulle ha vært gjort i går, kan en snarvei for mange være og ta opp lån. Tid er penger, og du sparer definitivt tid ved å ta opp et forbrukslån.

At disse lånene er blitt så populære har skapt konkurranse blant långivere, noe som har skapt bedre betingelser for låntakerne rundt om i Norge. Denne konkurransen har gjort slik at långiverne er nødt til å kjempe om å få akkurat deg som kunde. Dermed er det tilbud for enhver.

En dårlig betalingshistorikk trenger derfor ikke å stoppe deg i å ta et lån. Tilbudene florerer og det er noe for en hver i jungelen av lån på nett. Hvilket som passer deg best avhenger av din personlige økonomiske situasjon.

Fort gjort

Den mest tidskrevende delen av å søke om lån på nettet, er delen hvor du faktisk skal finne ut av hvilket du skal søke om. Selve søknadsprosessen og innvilgelsen er som oftest gjort på kort tid. Siden alt kan gjøres over nettet, behøver du ikke å forholde deg til kontortider.

Alt du behøver å gjøre er og bruke et par minutter på å fylle ut en elektronisk søknad. For mange aktører tar det kun et par minutter før du har fått et svar på søknaden. Da får du informasjon om lånebeløp, løpetid og rente innvilget. Er du fornøyd med tilbudet kan du signere avtalen over nettet samme dag. Da kan du ha pengene på konto samme dag eller neste virkedag.

Dersom du har en betalingsanmerkning eller andre grunner for negativ kredittvurdering, bør du lese nøye gjennom låneavtalen før du skriver under. Forsikre deg om du kan klare å holde nedbetalingene og har råd til rentesatsen.

I de tilfellene hvor långiver innvilger søknaden på tross av dårlig kredittscore, vil dette påvirke tilbudet du får. I og med at du utgjør en stor risiko for banken, kan du fort ende opp med en høy rente.

Alt du behøver å gjøre er:

  1. Finne et lån du ønsker å søke om
  2. Motta tilbud, vilkår og betingelser
  3. Signere dersom du ønsker å godta tilbudet du får

 

Etter du har betalt ned lånet og er uten anmerkninger, er du allerede på god vei til å bygge opp en bedre kreditthistorikk. En betalingsanmerkning blir slettet etter fire år eller når gjelden er nedbetalt.