bestemt dato

Hva betyr løpetiden på et lån?

Løpetiden på et lån, er den perioden som lånet bli betalt tilbake på. Med andre ord, er det den perioden hvor du har de lånte pengene til rådighet. Det er også et uttrykk for hvor lang tid du har på deg til å tilbakebetale pengene. Det kan være alt fra 12 til 180 måneder.

Innen man velger seg en ønsket løpetid, er man nødt til å gjøre et par vurderinger. Hva er det man leter etter?

 

Lang eller kort løpetid?

Leter man etter et lån med en lav månedlig nedbetaling, skal man velge et lån med lang løpetid. Da vil nemlig lånet bli spredt utover en lengre periode enn når man velger lån med høye månedlige nedbetalinger.

Hvis man derimot ønsker å betale ned lånet så fort som mulig, burde man velge et lån med kort nedbetalingstid. Det gjør de månedlige nedbetalingene høyere, men man blir raskere gjeldsfri.

Selvom det kan være fristende å velge et lån med lang løpetid, må man være oppmerksom på at omkostningene for lånet da vil bli vesentlig større. Du betaler renter av det beløpet du har lånt.

Jo lenger tid du har lånet, jo mer blir du belastet i renter. Derfor handler det i høy grad om å finne den gyllende mellomvei, hvor du ikke presser din privatøkonomi til det ytterste.