Kredittscore – Venn eller Fiende?

Svaret på dette spørsmålet avhenger av hvor god din kredittscore er. Er den super er jo det helt topp, men for de aller fleste kunne den vært bedre. Det hender også at man får såpass dårlig kredittscore at den ødelegger for mulighetene for å ta opp lån. Det vil alltid bli foretatt en kredittsjekk på deg når du søker lån og kreditt. Ut av denne kredittsjekken vil du få en personlig kredittscore som avgjør om du får innvilget lånet eller ikke. Kredittscoren er også med på å avgjøre hvilke effektive rente långiveren er villig til å gi deg. Dermed er det et stort bonus å ha god kredittscore når du tar opp et lån. For at du alltid skal kunne se på kredittscoren som en venn vil du få noen enkle og gode tips her.

Hva er din kredittscore?

Det er alltid lurt å vite ca hva du ligger på i kredittscore. I beste fall vet du at du ikke behøver å gjøre noen endringer. I verste fall kan du finne ut hvor skoen trykker og gjøre noe med det. Du kan bestille en kredittsjekk på deg selv og det koster ikke mer enn 50 kr hos eksempelvis AAA Soliditet. Dersom du gjør det, vil du se hva potensielle långivere vil se når de foretar en kredittsjekk av deg. Da har du muligheten til å gjøre forbedringer for å bedre sjansene dine til å få et gunstig lån.

Ta enkle grep

Å betale regninger og utgifter er enkelt fortalt det viktigste for å få en god kredittscore. Hvis du fører budsjett, er streng og nøktern med forbruket en stund fremover, så du kan sette opp en bufferkonto med penger til uforutsette utgifter. Da vil du fort være i en tryggere økonomisk situasjon. Det er positivt for kredittscoren din og ikke minst for stressnivået i hverdagen generelt. Hvis du har mye gjeld bør du alltid begynne med å betale det dyreste først, jo mer du får unna jo mer kommer du til å bli motivert for å fortsette med å få tilbake kontrollen over egen lommebok!