De beste MasterCards på markedet

Synes du også at det er vanskelig å finne frem i kaoset av MasterCard og kredittkort? Det er du i så fall ikke alene om. Derfor har vi laget Fairlån, slik at du enkelt kan skaffe deg en oversikt. På denne siden kan du blant annet lese om:

 • Hva et MasterCard er
 • Hva du kan forvente av et MasterCard
 • Hva du er nødt til å tenke på før du tar et MasterCard i bruk

 

I vår oversikt kan du få en god oversikt over alle de beste MasterCard’ene på markedet. Vi hjelper deg med å finne kortet med de beste betingelsene for deg.

MasterCard er et multinasjonalt selskap som har sin virksomhet innen betalingstransaksjoner med debet- og kredittkort. MasterCard og Visa er de to selskapene som er akseptert som betalingskort på flest steder over hele verden. Det er derfor ingen overraskelse at mange av kredittkortene vi kan søke på i Norge bærer MasterCard-logoen.

Kredittkort har blitt mer og mer populært de siste årene. Det har dessverre vært en del skrekkhistorier om uheldige personer som sitter igjen med dyr kredittkortgjeld. Heldigvis gjelder ikke dette flertallet.Allikevel er kredittkort anbefalt av forbrukerøkonomer. Men det forutsier fornuftig bruk av disse kortene.

Det finnes mange forskjellige kort å velge mellom, og med riktig valg av kort, kan det faktisk lønne seg å bruke kredittkort i mange tilfeller. Her kan du lese litt om historien om selskapet, hva de tilbyr og hvilke fordeler du som kunde kan nyte med et MasterCard.

Søk om MasterCard i dag

Selskapet

MasterCard Incorporated også kalt MasterCard Worldwide er et amerikansk multinasjonalt selskap med hovedvirksomhet innen finansielle tjenester. Hovedkontoret, Mastercard International Global Headquarters, ligger i New York, USA.

Opprinnelig var MasterCard kjent under navnet Interbank/Master Charge. Det ble opprettet av flere banker i California som ønsket å konkurrere med Bankamericacard, utstedt av Bank of America. Bankamericacard ble senere verdenskjent under navnet Visa kredittkort, utstedt av Visa fra 1966 til 1979.

MasterCard Worldwide har vært et børsnotert selskap siden 2006. Før det var selskapet bygd opp som et andelslag eid av mer enn 25 000 finansinstitusjoner som utsteder sine merkede kort. Over hele verden er selskapets hovedvirksomhet å behandle betalinger mellom brukersteder og forbrukere som bruker debet- eller kredittkort utstedt av MasterCard.

Kreditt og debet

Uansett om du er glad i matte og økonomi eller ikke, så er nok kreditt og debet kjente begreper. Betalingskort skiller seg i to hovedgrupper hvor den ene er kredittkort og den andre er debetkort.

De viktigste forskjellene mellom kreditt og debet

 • Med et debetkort kan du kun penger som står disponibelt
 • Kredittkort låner deg penger opp til en viss kredittgrense
 • Kredittkort kan gi deg rabatter og andre gode fordeler

Med et debetkort, blir penger automatisk trukket fra kontoen din for å dekke kjøpet du har gjort med kortet. Du kan bruke alle pengene som står på kontoen ved bruk av et debet-kort. Men er det tomt på kontoen får du heller ikke brukt kortet til å betale.

Et kredittkort gir deg muligheten til å handle selv om du ikke har penger på kontoen. Du vil få en kredittgrense som øvre grense. Denne kreditten er et lån til deg fra kortutstederen, og du vil motta en faktura som du senere må betale. Da får du valget mellom å betale et minstebeløp eller hele saldoen utestående på kortet.

Fordelen med å betale hele saldoen er at du ikke trenger å betale renter. Hvis du velger å betale minstebeløpet og opprettholder en utestående saldo, vil du bli belastet renter som vil variere fra en utsteder til en annen.

Kreditt er en avtale mellom deg som låntaker, og en utlåner som for eksempel en bank eller et kredittkortselskap. Denne avtalen gir deg tilgang til penger, enten via banken/nettbanken eller på et kredittkort. Betingelser vil normalt sett blir fastsatt forskuddsvis og skal være spesifisert i avtalen du inngår med selskapet.

32 millioner brukersteder

Ifølge Wikipedia er MasterCard verdens mest aksepterte kort. Du kan faktisk betale trygt og enkelt med MasterCard på mer enn 32 millioner steder over hele verden. Et kredittkort med MasterCard logoen er derfor en ypperlig reiseledsager for alle globetrottere.

Det finnes mange forskjellige typer MasterCard, så du gjør lurt i å sammenligne noen av de her på Fairlån. Da finner du det som passer best til dine behov og din livsstil. Et MasterCard kredittkort gjør det enklere for deg å betale både når du reiser utenlands, men også ellers i dagliglivet.

For å vite om et brukersted aksepterer MasterCard trenger du bare å se etter den kjente logoen, og den er sjelden vanskelig å spotte. Ofte på en dør eller ved betalingsterminalen. Ser du ikke logoen, er det ikke verre enn å spørre om de aksepterer kortet. MasterCard blir som nevnt akseptert på flere millioner steder rundt omkring i verden.

 

MasterCard

I Norge får vi MasterCard gjennom forskjellige tilbydere, som for eksempel Komplett bank eller 365Privat. Tilbyderne har sine egne vilkår, betingelser og fordeler knyttet til kortene og du kan finne ut hva som passer best for deg her på siden vår. MasterCard skiller mellom de følgende kortene:

MasterCard standardkort – dette kortet gir deg en fleksibel betalingsordning, alle brukerstedene som aksepterer MasterCard over hele verden, døgnåpen tilgang til kontanter fra minibank, og hjelp hele døgnet på mer enn 30 språk.

MasterCard Gold – hvis du oppgraderer til Gold får du enda større kjøpekraft og flere fordeler, blant annet en høyere kredittgrense.

MasterCard Platinum – med Platinum får du maksimal kjøpekraft og fordeler. Du får en enda høyere kredittgrense, samt alle fordelene tilknyttet gull- og standardkortene.

World MasterCard – dette er for de som nyter luksuslivet og med dette kortet får du full økonomisk fleksibilitet uten forhåndssatt bruksgrense, reisebonuser og fantastisk kundeservice. Hvilken myndighet kortinnehavere av dette kortet har i forhold til individuelle transaksjoner, avhenger av en rekke faktorer som forbruksmønster og betalingshistorikk.

Populære MasterCard i Norge

DNB MasterCard

DNB er Norges største finanskonsern og tilbyr populære og gode MasterCards til enhver smak. Kortene deres kommer med alle de fordelene du kan forvente av et MasterCard pluss mer. De er kåret til ‘best i test’ i flere tester.

DNB sitt brede utvalg gjør det mulig for kunden å velge et kort som passer deres vaner og interesser best. Dermed kan et godt valg spare kunden for mange penger. Du kan blant annet velge mellom MasterCardene sølvkort, hvite kort, SAGA og Private Banking.

Shell MasterCard

Blant de mest populære MasterCards i Norge finner du Shell MasterCard. Med de eksklusive avtalene sine med Shell bensinstasjoner trekker de mange kunder. Det er mye penger å spare på drivstoff med dette kortet.

I tillegg til gode rabatter på drivstoff gir Shell MasterCard deg også gode rabatter, cashbacks og vilkår på andre tjenester og varer, slik som alle andre MasterCard. Kortet koster ingen ting og har heller ikke årsavgift eller gebyrer.

Bruker du dette kortet riktig kan du kutte ned utgifter drastisk. Rentene er blant markedets laveste, dersom du overgår den kredittfrie perioden på 50 dager.

 

Kostnader og bonuser

Det er mye terminologi når man leser om kredittkort. I løpet av denne artikkelen håper vi på å ha forklart de viktigste begrepene, så det blir lettere for deg å ta en fornuftig valg. Selv om du vil se forskjellige renter og fordeler fra en kortutsteder, betyr begrepene det samme.

Rentesatsene vil si noe om hvor store kostnader du har på kortet over tid. Den årlige prosentsatsen avgjør hvor mye du må betale på den utestående saldoen i form av renter.

Kredittkostnader er det du må betale for selve lånet av pengene du bruker. Rentene vil bli belastet som en prosentandel av din utestående saldo.

Hvis du leser om bonusordninger er det noe som kan øke verdien på kredittkortene og betalingskortene. Med en bonusordning kan du som oftest samle opp poeng basert på kjøp eller transaksjoner som du gjør på kortet.

 

Hvordan bli en «kreditt-yndling»

Hos MasterCard øker fordelene og kredittgrensen jo mer du blir oppgradert. Denne oppgraderingen er kort sagt basert på hvor god din økonomi er. Det betyr ikke bare hvor mye du tjener i året, men også hvor flink du er til å betale regninger i tide.

Du vil gjøre det bedre i en kredittsjekk om du har kjøpt ting på avbetaling, betjent et lån eller brukt et kredittkort, uten å få problemer med å betale regningen. I en kredittsjekk undersøker de hvordan kreditthistorien din ser ut.

For at det skal være noe fint å lese i denne historien, er du nødt til å først opprette kreditt. Når du tar deg tid til å velge et kredittkort som passer til dine forbruksvaner, og så lenge du betaler tilbake det du belaster kortet til rett tid, bygger du opp en god kreditthistorikk.

For å opprettholde god kreditt er fortsatt det viktigste å betale kredittkortets fakturaer regelmessig. Det beste og billigste er å betale hele fakturaen hver måned. Hvis du ikke klarer det, bør du i det minste betale så mye du har råd til.

De aller fleste kredittkortgivere vil foreta en kredittsjekk på deg før de gir deg et tilbud. Du vil oppnå god kreditt når du har tilstrekkelig bevis for at du betjener den gjelden du påtar deg. Alt i alt er kredittverdigheten din en finansiell CV. Det er den de du inngår økonomiske avtaler med ser på for å vurdere hvor stor risiko du er.

En kredittrapport er det offisielle dokumentet som holder disse opplysningene, og den blir oppdatert løpende. Dermed du kan både komme bedre og dårligere ut neste gang, basert på forbruksmønsteret ditt og hvor flink du er til å betale regninger i tide.

Kjøp trygt på nett med MasterCard

Som med alle kredittkort, er det ekstra en sikkerhet tilknyttet kjøp ved bruk av MasterCard. Det gjelder også hvis du handler varer eller tjenester på internett. Det er til enhver tid tilknyttet strenge sikkerhetsfunksjoner til MasterCard når det gjelder netthandel. Du bør selvfølgelig også foreta egne forhåndsregler og.

Bruk alltid MasterCard når du handler på nett

Et MasterCard kan beskytte deg mot svindel eller lureri når du handler på nett. I de fleste tilfeller vil du derfor få pengene tilbake dersom varen ikke kommer som den skal.

Du kan selv gjøre en del for å kontrollere om en selger er pålitelig før du kjøper et produkt. Et raskt internettsøk kan gi deg mye informasjon. Det være nyttig å besøke forumer hvor tidligere kunder har levert tilbakemeldinger. De største forhandlerne har gjerne dette på sin egen nettside.

En pålitelig bedrift bør også ha informasjon om firmaet, som adresse organisasjonsnummer og lignende, synlig på nettsiden. Hvis du får problemer med et salgssted, har du under enkelte omstendigheter rett til å holde tilbake betalingen.

Hvis det skulle skje med deg bør du kontakte kortutstederen for å drøfte situasjonen og bli enige om hvilke tiltak som bør iverksettes.

Se opp for skurker!

Identitetstyveri har blitt mer og mer vanlig den siste tiden. Det er noe vi titt og ofte hører om i media. Det er slett ingen spøk og en veldig kjedelig situasjon å havne i. Det finnes flere former for bedrageri, men kjennetegnes av transaksjoner som ikke er gjort av deg personlig.

Hvis du mister eller får kortet ditt frastjålet, er det en risiko for at det blir brukt uten din tillatelse. Det er alltid lurt å ta en rekke forhåndsregler når du skal håndtere et kredittkort.

En litt mer utspekulert form for bedrageri kan inntreffe hvis du ikke har mottatt det nye kortet som avtalt. Du kan ane fred og ingen fare helt til du mottar en kontoutskrift inneholdende transaksjoner du ikke har foretatt.

Det er ikke så alt for vanskelig for bedragere å samle sammen nok personalia så de kan stjele identiteter. Da kan de blant annet sende falske søknader for lån eller kredittkort.

Dette kan være veldig vanskelig å oppdage før kredittutstederen mottar en klage fra forbrukeren eller kontoen går til inkasso kort tid etter at kortet er utstedt. Det kan ta lang tid før du finner ut at det er et kort i bruk i ditt navn.

Ta forhåndsregler

Noen skurker kan også forfalske kort med ditt kontonummer så det kan være i sirkulasjon på samme tid som du bruker ditt på lovlig vis. Andre bedragere trenger ikke kortet ditt en gang for å foreta transaksjoner. Bare de har tilgang på kortnummeret, kan det brukes til postordre, telefonordre eller andre transaksjoner på internett.

Tommelfinger-regelen er å alltid sjekke fakturaen du får tilsendt av kredittkortselskapet. På den måten kan du forsikre deg om at alle transaksjonene er utført av deg før du betaler.

Hvis du har mistanke om at noen har stjålet identiteten din bør du ved første anledning kontakte banken eller kredittgiveren som har utstedt kortet. I mange tilfeller vil utstederen annullere det gjeldende kortet og utstede et nytt.

Du kan også kontakte kredittopplysningsfirmaet for å rapportere bedrageri. Da vil det bli opprettet et «bedragerivarsel» i arkivmappen din. Til slutt bør du også be om et eksemplar av kredittrapporten din for å gå gjennom den med forstørrelsesglass.

Huskeliste for sikkert kortbruk

Du er beskyttet gjennom MasterCard sin nullansvarspolicy mot falsk bruk av kontoen din. Det vil si at du kun betaler for de kjøpene som du selv har godkjent på MasterCard kortet. Så lenge du har grei kontroll på økonomien og har viss varsomhet i forhold til å passe på kortet ditt, hjelper Mastercard deg.

Dersom du ikke har varslet om to eller flere uautoriserte hendelser i løpet av det siste året, er uautoriserte kjøp ikke ditt ansvar. Det betyr imidlertid ikke at du bør slenge bena på bordet og tenke at MasterCard tar seg av sikkerheten.

Her er noen tiltak du selv bør iverksette for å hindre svindel av kortet ditt

 • Signer alltid det nye kortet når du mottar det
 • Lær deg PIN-koden utenat, ikke bevar det sammen med kortet
 • Sjekk kortene dine med jevne mellomrom så du kan være sikker på at ingen mangler

 

Slik skaffer du deg et MasterCard

Det er ikke mulig å få kort direkte fra MasterCard International, men kortene blir i stedet utsendt fra flere forskjellige medlemsinstitusjoner. Her på Fair-laan.no kan du enkelt sammenligne MasterCard fra flere forskjellige kredittkortgivere og finne et som passer for deg.

Når du har valgt den kortgiveren du ønsker å søke hos, sender du en elektronisk søknad til de direkte. Dette er gjort ved å fylle ut et kortfattet skjema med noen personlige detaljer. I de fleste tilfeller vil kredittutgiveren foreta en rask kredittsjekk og svare deg innen kort tid.

Du vil motta svar om hvilken kredittgrense du har kvalifisert for, og så blir kortet sendt hjem til deg på adressen du har oppgitt. Når du har mottatt kortet, kan du få tilgang til å handle over nettet gjennom nettbanken.

Få MasterCard uten kredittsjekk

Noen lånetilbydere lar deg også låne penger uten kredittsjekk, noe som gjør prosessen enklere. En kredittsjekk går i korthet ut på at banken eller utlåneren undersøker om du har hatt problemer med å betale regninger eller avdrag tidligere.

Dersom det har gått for lang tid og du ikke har betalt i tide, kan du ende opp med betalingsanmerkninger, som igjen registreres i en periode. Med flere tidligere saker kan det da blir vanskelig å låne penger, inntil man har hatt en periode med jevn inntekt og sørget for å betale i tide.

MasterCard uten kredittsjekk gjelder gjerne mindre kredittgrenser. Men det er mulig å få et MasterCard på tross av betalingsanmerkninger og dårlig kredittscore.

Betalingsanmerkninger

Hvis du har hatt et forbruk høyere enn inntekten din en stund kan det godt hende du har hatt problemer med å betale regninger i tide. Dessverre så skal det ikke så alt for mye til for å pådra seg en betalingsanmerkning. Faktisk kan en ussel liten ubetalt parkeringsbot føre til at du blir oppført i registeret for dårlig betalere.

Det å få en betalingsanmerkning kan gjøre det veldig vanskelig å få låne penger, kjøpe ting på kreditt eller lignende. Derfor er det anbefalt å gjøre alt man kan for å unngå dette.

Hos de fleste kredittkortgiverne vi samarbeider med, er det et krav om at søker ikke har betalingsanmerkning. Hvis du er så uheldig å ha pådratt deg en betalingsanmerkning, har du kanskje opplevd at det er vanskelig å låne penger.

Heldigvis er ikke alle kredittkortgivere helt firkantet på dette punktet. Det finnes faktisk kredittkort du kan få innvilget selv med betalingsanmerkninger. Hvis det derfor er et kredittkort som skal til for at du skal klare å få orden på økonomien din igjen, er det verdt et forsøk å søke om kredittkort.

MasterCard er perfekt for globetrottere

En av de største fordelene med MasterCard kredittkort er at det i de aller fleste tilfellene følger med en reiseforsikring som gjelder så lenge du betaler minst halvparten av reisen med dette kortet. Det vil si at du uten ekstra kostnad i det hele tatt, kan dra på ferie og vite at du er trygt forsikret gjennom kredittkortet ditt.

Mange MasterCard gir deg i tillegg en reisebonus som betyr at du sparer opp poeng for hver reise. Disse poengene kan som oftest utløses i gratis reiser når du har samlet nok poeng.

Du ikke betaler for noen transaksjoner før du har hatt tid til å sjekke nøye hva det er. Det gjør at du er mer beskyttet for svindel og bedrageri, og hvis det skulle være et problem i forhold til et kjøp kan du ta kontakt med kortutsenderen. De står ansvarlig for kjøpet til du har betalt fakturaen.

Hvis du uansett foretrekker å bruke debetkortet ditt, er det selvfølgelig ingenting i veien for det heller. Men det er lurt å ha et MasterCard kredittkort i reserve uansett, i tilfelle noe skulle oppstå som gjør at du ikke har muligheten til å bruke bankkortet.

Tenk om det blir stjålet, mistet, eller slukt av minibanken. Da er det synd hvis du står helt uten penger og har to uker igjen av ferien. Ferien kan reddes hvis du da har et kredittkort du kan bruke for resten av ferien.

Ingen krav til sikkerhet

Når du søker om et MasterCard kredittkort er det ingen krav til sikkerhet. Det vil si at du ikke trenger å pantsette hverken hus, bil eller noe annet verdifullt for å få søknaden din innvilget. Hvis du kan stille sikkerhet kan du ofte gjøre det, og det kan være en av de faktorene som gjør at du kan få bedre vilkår på ditt MasterCard, men ikke alle har muligheten til dette.

Derfor er det veldig fint at kredittgiverne åpner for at det er mulig å få kredittkort selv uten å stille sikkerhet. Et kredittkort kan være veldig nyttig og gi deg mange ekstra fordeler hvis du bruker det fornuftig, så det ville jo vært synd hvis det kun var forbeholdt de som allerede har mye. Det er det altså ikke, MasterCard er for alle.

Fort gjort

Nå har du forhåpentligvis fått all informasjonen du trenger før du skal søke om et MasterCard. Først er du nødt til å bestemme deg for hvilke kort du ønsker å søke om. Når du har bestemt deg for det, er resten lekende lett.

Alt gjøres elektronisk. Du behøver kun å fylle ut et par personlige detaljer i søknaden. Dette sender du til kredittkortgiveren du har valgt. Det er vanlig å få svar innen kort tid. Du vil få beskjed om kredittgrense og så sender de kortet hjem til deg så du kan ha det i hånden i løpet av noen dager.

Hvis du har hastverk og vil bruke kredittkortet før det har kommet hjem til deg er det mulig gjennom nettbanken. Når du har fått kredittkortet innvilget kan du ha tilgang på pengene gjennom nettbanken på timen. Du kan for eksempel bestille en flyreise og utnytte deg av reiseforsikringen. I tillegg kan du også da begynne å spare opp bonuspoeng på reiser.

Vilkårene for å få innvilget søknad om MasterCard vil variere noe mellom kredittkortutgiverene. Noen av de aksepterer søkere helt ned til 18 år, noen aksepterer betalingsanmerkninger og noen har høye krav om inntekt. Det er derfor fritt frem for de aller fleste over 18 år å søke om et kredittkort.

Alt du behøver å gjøre er:

 • Bruk vår sammenligningstjeneste og finn det kortet som passer deg best
 • Send en elektronisk søknad
 • Få svar innen kort tid, og vipps har du et MasterCard klar til bruk

Risiko

Å forplikte seg til et kredittkort er det samme som å forplikte seg til et lån. Det bør du alltid være klar over det før du begynner å bruke kortet. I og med at MasterCard kredittkort kan gi deg tilgang til store summer penger, er du nødt til å være svært forsiktig.

Det lureste og billigste er å betale tilbake hele beløpet når fakturaen kommer, da er du innenfor den rentefrie perioden og vil ikke bli belastet noen renter. Går du over denne perioden er rentene ofte veldig høye, og enda høyere blir de hvis du fortsetter å øke gjelden fremfor å betale den ned underveis.

Har du derimot grei kontroll over økonomien og er fornuftig kan et MasterCard kredittkort gi deg mange fordeler. I de fleste tilfeller vil et kredittkort faktisk spare deg penger. Tenk før du drar kortet, vær litt streng med deg selv og bruk kredittkortet til de riktige kjøpene godt planlagt, så kommer du godt ut av det til slutt. 

Husk!

Hvis du får fakturaen sent eller ikke klarer å betale den i tide, må du kontakte utstederselskapet for å lage en betalingsavtale.

Hvis du vet at du kommer til å overføre en saldo hver måned, bør du vurdere et kredittkort med lav rentesats. Og sørg for å lære deg hva rentes rente innebærer – beløpet som du blir belastet i renter på toppen av kjøpesummen og rentene som ikke er betalt de foregående månedene.