Fairlån hjelper deg med refinansiering

Fairlån hjelper deg med refinansiering

Har du gamle smålån og dyr kredittgjeld du gjerne vil få orden på? Eller har du behov for lengre nedbetalingstid enn du først antok? Da har du kommet til rett sted.

Her kan du blant annet lese om:

  • Hva refinansiering er
  • Økonomiske fordeler med refinansiering
  • Hva du er nødt til å tenke på før du refinansierer

Les videre for å finne ut av om refinansiering er noe for deg!

Her skal vi i Fairlån hjelpe deg med å befatte riktige beslutninger angående din økonomi. Det vil lønne seg å refinansiere i de aller fleste situasjoner som innebærer dyr gjeld. Det kan både lønne seg for deg som sliter med å betale ned gammel gjeld eller deg som har kommet i en bedre økonomisk situasjon.

 

Hva er refinansiering?

Refinansiering er å flytte gjeld fra en part til en annen part. Du betaler ned gammel gjeld med nytt lån. Refinansiering av gjeld kan være gunstig ettersom man på denne måten kan samle mange smålån og kredittkort under ett refinansieringslån.

Refinansieringslån har mange navn og kalles både for ryddelånet og samlelånet. Refinansieringslån har veldig høye lånebeløp, noen opptil hele 500.000 NOK. På denne måten kan du lett kan rydde opp i både kredittkort og lån.

Refinansiering er svært gunstig dersom du kan få en ny låneavtale med lavere effektiv rente og bedre vilkår. Det er også veldig hjelpsomt å få samlet alle regninger til kun én. Det kan for mange være en stor lettelse å kun måtte forholde seg til én regning.

Spar penger ved å refinansiere

Dersom din økonomiske situasjon er bedre enn det den var sist du tok opp lån og kredittgjeld, kan det være mye penger å spare ved å refinansiere!

Hvordan søke refinansiering av lån

Det er lett å søke refinansiering av gjeld og lån. Bruk gjerne vår oversikt til å finne et refinansieringslån som passer deg best. Når du først har funnet en långiver så går søknadsprosessen fort unna ettersom den gjøres elektronisk. De fleste tilbyr også et uforpliktende tilbud, slik at du alltid kan søke om et lån uten å må forpliktet til å gjennomføre søknaden.

Mange tilbyr også trygg signering med BankID slik at lånebehandlingen skal gå enda raskere. I tillegg har også mange lånetilbydere et svært hyggelig og serviceinnstilt kundeservice som hjelper deg med både store og små spørsmål.

Forskjellen mellom et vanlig forbrukslån og refinansiering er at når du refinansierer får du aldri penger inn på konto selv. Ved refinansiering betaler långiver direkte ned på din gamle gjeld. På den måten kan utlåner være sikker på at pengene går til det det skal. Samtidig sparer det deg som kunde for tid og ork.

 

Økonomisk lurt med refinansiering av gjeld

Hvis du har mange smålån og kredittkort er det lett miste oversikten med ulike betalingsfrister og skyldige beløp. Refinansiering av lån gir deg én faktura å forholde deg til og du får dermed enklere oversikt.

I tillegg har også mange refinansieringslån flere år med avdragsfrihet og en svært fleksibel nedbetalingsplan. De beste refinansieringslån har også veldig lav rente som gjør at du kan spare tusenvis av kroner.

Dersom du står i en bedre økonomisk situasjon enn det du gjorde når du tok opp lån sist, er sjansene dine for å få bedre renter store. Bedre renter vil si billigere lån.

Mange velger også å refinansier for å få lengre løpetid og lavere månedlige nedbetalinger. Til sammen vil dette gjøre lånet ditt dyrere, men det ville det også blitt dersom du ikke er i stand til å betale regningene. Det vil lønne seg å betale enn litt høyere sum tilbake, enn å ikke klare å betale regning etter regning og purring etter purring.

Søk om refinansiering av lån- og kredittkortgjeld

Hvordan finne det beste tilbudet

For å finne de beste lånetilbudene i jungelen av lånetilbydere anbefaler vi du bruker vår oversikt. Vi har samlet markedets beste långivere her på Fairlån. Dermed er det enkelt for deg å velge og vrake mellom de forskjellige långiverne.

Her får du raskt overblikk over ulike krav, renteprosent, nedbetalingstid, antall år med avdragsfrihet og ikke minst hvor høy vurdering de har fått. Det koster deg ingenting å bruke vår oversikt og du kan luke bort lånetilbud som ikke passer deg. Til slutt vil du sitte igjen med det lånet eller den refinansieringen som gangner deg best.

Søk helt uforpliktende

En søknad er helt uforpliktende, og du kan når som helt ombestemme deg. I tillegg er det gratis og helt trygt. Søk du og, og få et tilbud tilsendt!

 

Velg lånet eller kredittkort med lavest rente

For å lykkes med refinansiering av kredittkortgjeld og lån er det flere ting som må vurderes i forkant.

Husk

  • Renter
  • Løpetid
  • Nedbetalingsplan

Det er lurt å refinansiere med renter som er lavere enn det du originalt har. Det er mye penger å spare dersom du får til lavere renter på det nye samlede lånet. Løpetiden er også nødt til å være tilpasset din månedlige nedbetalingsevne. Det er viktig at ingen regninger går i søpla. Dette kan du sørge for ved å sett opp en god nedbetalingsplan.

Refinansiering kan gjøres på to måter; du kan ta opp ett refinansieringslån og bruk den som en paraply (samlelån) for alle smålån og gjeld. Den er andre måten er å bruk kredittkort med konkurransedyktig rente og betale gjeld som har høyere rente enn kredittkortet. Les mer om kredittkort.

Ta ekstra grep i økonomien din

Refinansiering av lån er en mektig alliert når du skal nedbetale gjeld og dersom du tar andre grep i økonomien også, så kan du nedbetale gjelden enda raskere. Utnytt faktumet at du sparer flere tusen kroner i året pga. lavere rente i refinansieringslånet og forsøk å senk utgiftene dine ved å f.eks. se på dine forbruksvaner og lage et budsjett.

Skaff deg god betjeningsevne

Hvis du har god betjeningsevne, dvs. et godt forhold mellom inntekt og total gjeld er det større sjanse for at lånetilbydere er komfortable med å innvilge deg et refinansieringslån. Gjør du en realistisk vurdering av din økonomi kan du få mange fordeler med refinansiering av gjeld og kredittkort. Planlegg fremover i tid, kartlegg og ta hensyn til din økonomiske fremtid.

Er du i ferd med å søke jobb bør du finne ut hva du kan forvente i lønn. Jo bedre og sunnere økonomiske valg du tar, jo større fordeler får du med et refinansieringslån. Hvis du får innvilget lånet kan du starte på nytt med blanke ark. Dermed kan du rydde opp i din økonomiske situasjon.

Det aller første du burde gjøre er å skaffe deg en oversikt over hva som kommer inn og hva som går ut hver måned. Finn de punktene hvor du har mulighet til å kutte ned på kostnader. Gå inn i deg selv og reflekter over om du virkelig trenger å bestille take away hver uke eller om du kanskje kan begynne å ta med deg matpakke på jobben. Dette er det viktigste trinnet mot en god betalingsevne.

 

Øk sjansen for å få refinansieringslån innvilget

For å spare tid og øke sjansen for å få et refinansieringslån innvilget bør du vurdere hvilke krav som blir stilt i forhold til inntekt, alder, betalingsanmerkninger o.l. før du søker. Vår oversikt gir deg god pekepinn på hvilke refinansieringslån som er best i markedet.
Ta deg god tid til å oppgi riktige opplysninger og tall i søknaden, slik at ikke søknadsprosessen tar lengre tid enn nødvendig. Du må gjerne søke flere refinansieringslån samtidig, men dersom du vil bruke kredittkort for refinansiering av gjeld bør du søke på ett kredittkort før du søker på neste. Dette skyldes at flere lånetilbydere kan sende ut kredittkortet uten at du trenger å takke ja på forhånd.

Faktorer som øker sjansen for å få innvilget et lån

  • Alder på 21 år eller eldre
  • Fast inntekt
  • Medsøker

 

Spar penger ved refinansiering

Det er mange gode grunner til å refinansiere. Det beste av dem er kanskje at man kan spare store summer ved å refinansiere gammel gjeld og kreditt.

Dersom du sitter på masse gamle smålån og kredittkortgjeld som du ikke klarer å betale ned i tide, vil gebyrer og beløpene vokse seg større og større. Og før du aner ordet av det sitter du med en betalingsanmerkning. Dersom du søker om refinansiering kan du få samlet all gjelden inn under ett lån.

Dersom du har alt du skylder under ett lån betyr det også kun én månedlig nedbetaling. Det er mye mindre å holde styr på, og du får et mye bedre overblikk over hvor mye det er forventet at du skal sette av til nedbetaling av gjeld.

Det er også flere grunner til at det er lurt å refinansiere. Du behøver ikke sitte på masse gammel gjeld som du sliter med å betale ned for at det skal lønne seg. Refinansiering lønner seg for absolutt alle som har gjeld.

Sitter du på et lån som du tok opp for et par år siden burde du absolutt se på alternativene dine for å refinansiere. Dersom du er i en bedre økonomisk situasjon nå enn det du var når du tok opp lånet, kan det være økonomisk smart å refinansiere. Da kan du får bedre renter og vilkår på det nye lånet.

Det kan også lønne seg dersom du behøver lenger til på å betale ned lånet. Med andre ord kan du refinansier for å få lengre løpetid og mindre månedlige beløp. Dette er lurt dersom du sliter veldig med å skrape sammen penger til å betale ned dine månedlige nedbetalinger.

 

Kan jeg få refinansiering uten sikkerhet?

Det er fullt mulig å få innvilget et refinansieringslån uten krav om sikkerhet. Dette vil naturligvis være avhengig av din økonomiske situasjon. Et lurt tips er å søke sammen med ektefelle eller samboer ettersom dette øker sjansen for å få lånet innvilget. Dette gjelder også refinansiering av gjeld med betalingsanmerkninger.

Dersom du søker om refinansiering uten sikkerhet er du nødt til å være klar over at rentene blir høyere enn med sikkerhet. Det behøver ikke å være ekstremt høye renter, og det er dermed ikke noe problem å få refinansiering uten sikkerhet. Flere av våre samarbeidspartnere tilbyr refinansiering både uten og med sikkerhet. Dermed er det helt opp til deg.

 

Du kan få refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Det er fullt mulig å få refinansiert gjeld selv om du har betalingsanmerkning og inkassogjeld. For mange lånetilbydere er det nemlig din betjeningsevne som er viktigst, og ikke din gjeldshistorie. Viser du god betalingsvillighet og stort ønske om å betale lånet så øker sjansen for at lånetilbyderne forstår situasjonen din.

Hvert år får tusenvis av mennesker hjelp til refinansiering av gjeld med betalingsanmerkninger. Uansett hvordan din situasjon er så kan du forvente at de beste lånetilbydere gir deg en grundig og seriøs vurdering.

 

Vurderer totalinntekt

Er du gift eller er samboer med felles økonomi vil lånetilbydere vurdere de totale inntektene i husholdningen, slik at hvis du søker refinansieringslån sammen med andre kan du få bedre betalingsevne. Dersom du har sikkerhet i bolig eller fritidsbolig er det som regel lettere å få innvilget refinansieringslån. Dette er dog naturligvis avhengig av den enkelte lånetilbyder.

Dersom du søker med en medsøker, kan det være lettere å få innvilget en søknad om refinansiering. Det vil også gjøre at betingelsene blir bedre og dermed rentene lavere. Dette er fordi at du med en medsøker utgjør mindre risko enn dersom du hadde stilt uten en medsøker. Dermed er det alltid lurt å vurdere om du skal søke sammen med partneren din.

 

Sammenlign refinansieringslån nå

Det er også viktig å huske at en søknad er helt uforpliktende. Dermed har du ingen ting å tape på å sende inn en søknad om refinansiering. Plutselig får du et supert tilbud med mye bedre renter og betingelser enn det du har fra før av.

De er lite som skal stoppe deg fra å ta et refinansieringslån uten sikkerhet. Det er mulig på tross av betalingsanmerkninger, dårlig kredittscore eller andre negative faktorer som vanligvis gjør det vanskelig å få et lån. Refinansiering betyr at du ønsker å ta fatt i den vanskelige situasjonen du er i og komme deg ut av den.

Søk om refinansiering og spar penger ved å konsolidere dine smålån og gjeld til ett lån. Få gunstigere rente, bedre vilkår og lengre nedbetalingstid med et refinansieringslån – du finner de beste refinansieringslånene i vår oversikt.