Fairlån hjelper deg med refinansiering

Har du gamle smålån og dyr kredittgjeld du gjerne vil få orden på? Da har du kommet til rett sted. Her kan du blant annet lese om:

  • Hva refinansiering er
  • Økonomiske fordeler med refinansiering
  • Hva du er nødt til å tenke på før du refinansierer

For folk flest kan refinansiering lønne seg i de aller fleste situasjoner hvor du sitter med dyr gjeld. Her skal vi i Fairlån hjelpe deg med å befatte riktige beslutninger angående din økonomi. Les videre for å finne ut av om refinansiering er noe for deg!

refinansiering

Hva er refinansiering?

Refinansiering er å flytte gjeld fra en part til en annen part slik som en bank eller et kortselskap. Refinansiering av gjeld kan være gunstig ettersom man på denne måten kan samle mange smålån og kredittkort under ett refinansieringslån.

Refinansieringslån har mange navn og kalles både for ryddelånet og samlelånet. Refinansieringslån har veldig høye lånebeløp, noen opptil hele 500.000 NOK. På denne måten kan du lett kan rydde opp i både kredittkort og lån.

Refinansiering er svært gunstig dersom du kan få en ny låneavtale med lavere effektiv rente og bedre vilkår. Det er også veldig hjelpsomt å få samlet alle regninger til kun én. Det kan for mange være en stor lettelse å kun måtte forholde seg til én regning.

TIPS: Dersom din økonomiske situasjon er bedre enn det den var sist du tok opp lån og kredittgjeld, kan det være mye penger å spare ved å refinansiere!

Hvordan søke refinansiering av lån

Det er lett å søke refinansiering av gjeld og lån. Bruk gjerne vår oversikt til å finne et refinansieringslån som passer deg best. Når du først har funnet en långiver så går søknadsprosessen fort unna ettersom den gjøres elektronisk. De fleste tilbyr også et uforpliktende tilbud, og selv om du kanskje ikke får refinansieringslån på dagen, så kan du få svar på dagen.

Mange tilbyr også trygg signering med BankID slik at lånebehandlingen skal gå enda raskere. I tillegg har også mange lånetilbydere et svært hyggelig og serviceinnstilt kundeservice som hjelper deg med både store og små spørsmål.

Forskjellen mellom et vanlig forbrukslån og refinansiering er at når du refinansierer får du aldri penger inn på konto selv. Ved refinansiering betaler långiver direkte ned på din gamle gjeld. På den måten kan utlåner være sikker på at pengene går til det det skal. Samtidig sparer det deg som kunde for tid og ork.

 

Økonomisk lurt med refinansiering av gjeld

Hvis du har mange smålån og kredittkort er det lett miste oversikten med ulike betalingsfrister og skyldige beløp. Refinansiering av lån gir deg én faktura å forholde deg til og du får dermed enklere oversikt.

I tillegg har også mange refinansieringslån flere år med avdragsfrihet og en svært fleksibel nedbetalingsplan. De beste refinansieringslån har også veldig lav rente som gjør at du kan spare tusenvis av kroner.

Dersom du står i en bedre økonomisk situasjon enn det du gjorde når du tok opp lån sist, er sjansene dine for å få bedre renter store. Bedre renter vil si billigere lån.

Mange velger også å refinansier for å få lengre løpetid og lavere månedlige nedbetalinger. Til sammen vil dette gjøre lånet ditt dyrere, men det ville det også blitt dersom du ikke er i stand til å betale regningene. Det vil lønne seg å betale enn litt høyere sum tilbake, enn å ikke klare å betale regning etter regning og purring etter purring.

Hvordan finne det beste tilbudet

For å finne de beste lånetilbudene i jungelen av lånetilbydere anbefaler vi du bruker vår oversikt. Vi har samlet markedets beste långivere her på Fairlån. Dermed er det enkelt for deg å velge og vrake mellom de forskjellige långiverne.

Her får du raskt overblikk over ulike krav, renteprosent, nedbetalingstid, antall år med avdragsfrihet og ikke minst hvor høy vurdering de har fått. Det koster deg ingenting å bruke vår oversikt og du kan luke bort lånetilbud som ikke passer deg. Til slutt vil du sitte igjen med det lånet eller den refinansieringen som gangner deg best.

HUSK: En søknad er helt uforpliktende, og du kan når som helt ombestemme deg. I tillegg er det gratis og helt trygt. Søk i dag og få tilbud på minuttet!

 

Velg lånet eller kredittkort med lavest rente

For å lykkes med refinansiering av kredittkortgjeld og lån er det flere ting som må vurderes i forkant.

  • Renter
  • Løpetid
  • Nedbetalingsplan

Det er lurt å refinansiere med renter som er lavere enn det du originalt har. Det er mye penger å spare dersom du får til lavere renter på det nye samlede lånet. Løpetiden er også nødt til å være tilpasset din månedlige nedbetalingsevne. Det er viktig at ingen regninger går i søpla. Dette kan du sørge for ved å sett opp en god nedbetalingsplan.

Refinansiering kan gjøres på to måter; du kan ta opp ett refinansieringslån og bruk den som en paraply (samlelån) for alle smålån og gjeld. Den er andre måten er å bruk kredittkort med konkurransedyktig rente og betale gjeld som har høyere rente enn kredittkortet. Les mer om kredittkort.

Ta ekstra grep i økonomien din

Refinansiering av lån er en mektig alliert når du skal nedbetale gjeld og dersom du tar andre grep i økonomien også, så kan du nedbetale gjelden enda raskere. Utnytt faktumet at du sparer flere tusen kroner i året pga. lavere rente i refinansieringslånet og forsøk å senk utgiftene dine ved å f.eks. se på dine forbruksvaner og lage et budsjett.

Skaff deg god betjeningsevne

Hvis du har god betjeningsevne, dvs. et godt forhold mellom inntekt og total gjeld er det større sjanse for at lånetilbydere er komfortable med å innvilge deg et refinansieringslån. Gjør du en realistisk vurdering av din økonomi kan du få mange fordeler med refinansiering av gjeld og kredittkort. Planlegg fremover i tid, kartlegg og ta hensyn til din økonomiske fremtid.

Er du i ferd med å søke jobb bør du finne ut hva du kan forvente i lønn. Jo bedre og sunnere økonomiske valg du tar, jo større fordeler får du med et refinansieringslån. Hvis du får innvilget lånet kan du starte på nytt med blanke ark. Dermed kan du rydde opp i din økonomiske situasjon.

 

Øk sjansen for å få refinansieringslån innvilget

For å spare tid og øke sjansen for å få et refinansieringslån innvilget bør du vurdere hvilke krav som blir stilt i forhold til inntekt, alder, betalingsanmerkninger o.l. før du søker. Vår oversikt gir deg god pekepinn på hvilke refinansieringslån som er best i markedet.
Ta deg god tid til å oppgi riktige opplysninger og tall i søknaden, slik at ikke søknadsprosessen tar lengre tid enn nødvendig. Du må gjerne søke flere refinansieringslån samtidig, men dersom du vil bruke kredittkort for refinansiering av gjeld bør du søke på ett kredittkort før du søker på neste. Dette skyldes at flere lånetilbydere kan sende ut kredittkortet uten at du trenger å takke ja på forhånd.


Samle gammel gjeld og lån

 

Kan jeg få refinansiering uten sikkerhet?

Det er fullt mulig å få innvilget et refinansieringslån uten krav om sikkerhet. Dette vil naturligvis være avhengig av din økonomiske situasjon. Et lurt tips er å søke sammen med ektefelle eller samboer ettersom dette øker sjansen for å få lånet innvilget. Dette gjelder også refinansiering av gjeld med betalingsanmerkninger.

 

Du kan få refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Det er fullt mulig å få refinansiert gjeld selv om du har betalingsanmerkning og inkassogjeld. For mange lånetilbydere er det nemlig din betjeningsevne som er viktigst, og ikke din gjeldshistorie. Viser du god betalingsvillighet og stort ønske om å betale lånet så øker sjansen for at lånetilbyderne forstår situasjonen din. Hvert år får tusenvis av mennesker hjelp til refinansiering av gjeld med betalingsanmerkninger. Uansett hvordan din situasjon er så kan du forvente at de beste lånetilbydere gir deg en grundig og seriøs vurdering.

 

Vurderer totalinntekt

Er du gift eller er samboer med felles økonomi vil lånetilbydere vurdere de totale inntektene i husholdningen, slik at hvis du søker refinansieringslån sammen med andre kan du få bedre betalingsevne. Dersom du har sikkerhet i bolig eller fritidsbolig er det som regel lettere å få innvilget refinansieringslån. Dette er dog naturligvis avhengig av den enkelte lånetilbyder.

 

Sammenlign refinansieringslån nå

Søk om refinansiering i dag og spar penger ved å konsolidere dine smålån og gjeld til ett lån. Få gunstigere rente, bedre vilkår og lengre nedbetalingstid med et refinansieringslån – du finner de beste refinansieringslånene i vår oversikt.