Finn de beste smålånene på Fairlån

Finn de beste smålånene hos Fairlån

Synes du også at det er vanskelig å finne fram til det riktige lånet for deg? Da er du ikke alene. Og nettopp derfor har vi kommet opp med Fairlån, slik at prosessen skal bli så oversiktlig og grei som mulig for deg. Under har vi samlet alt du behøver å vite om smålån. Du kan blant annet lese om:

  • Hva smålån er
  • Smålån med betalingsanmerkning
  • Hva du er nødt til å tenke på før du tar opp et slikt lån

Dersom du ikke har tid til å lese side på side om smålån, kan du ta en titt på videoen under. Der oppsummerer vi alt det viktigste for deg som vurderer å ta opp et smålån.

Hva er smålån?

Smålån er lån av mindre beløp. Det er en form for forbrukslån som er perfekt hvis du trenger penger til små eller mellomstore kjøp. Långiverne av smålån kan ofte overføre pengene samme dag og i noen tilfelle innen en time. Hvis du trenger penger umiddelbart kan dette være løsningen for deg.

Det varierer hva långiverne klassifiserer som et smålån, men stort sett kan du søke om 5.000 kr til 70.000 kroner. Ettersom lånebeløpet er relativt små, er det lavere krav for å få innvilget et slikt lån. Det kan likevel være vanskelig å få innvilget smålån hvis du har betalingsanmerkninger, men ikke umulig.

Det kan være mange årsaker til at man plutselig får et akutt behov for penger. I sånne situasjoner kan et smålån være den beste løsningen for deg. Her på Fairlån kan du sammenligne de beste långiverne på nett og finne det smålånet som gir deg best betingelser.

At velge Smålån

Til store kjøp som bil eller hus kan du søke om vanlig lån i banken til disse formål. Trenger du på den annen side penger til nytt kjøleskap eller en ferie, er det forbrukslån som lønner seg. I dag finnes det mange långivere på internett som tilrettelegger for at du kan få et smålån hurtigt. Du trenger ikke å stille sikkerhet og du kan bruke pengene på akkurat hva du vil.

Det er et stort marked og for noen kan det virke umulig å vite hvilke selskaper som er til å stole på og ikke. Det kan også være forvirrende med all informasjonen alle vil formidle til deg, når du ikke vet hva som er mest relevant.

Hos oss finner du alle de beste alternativene

Vi har samlet alle de beste aktørene på en og samme side. Dermed sparer vi deg for massevis av tid. Og best av alt – du kan være sikker på at du får det beste lånet for deg!

Vi hentet inn informasjon fra de beste finansinstitusjonene på markedet og inkludert det i en enkel sammenligningstjeneste. Alle aktørene på siden vår er pålitelige, og du kan tilpasse søket etter de betingelsene som er viktig for deg. På den måten sparer du masse tid og kan sikre deg et smålån som passer deg.

Smålån åpner dører for flere

Hvis du har fått avslag på lånesøknader, betyr det ikke nødvendigvis at du ikke vil få innvilget et smålån. Enhver bank og finansinstitusjon tar alltid en vurdering av risiko når de vurderer en lånesøknad, uansett beløp. Hvor grundig denne vurderingen er, og hvor mye som må tas med i regnestykket varierer veldig i forhold til lånebeløp.

Hvis du skal ta opp et stort lån, si 200 000 kroner, og du har betalingsanmerkninger vil dette bli vanskelig. Det er fordi en person med betalingsanmerkninger er ansett som en større risiko for utlånerne. Når det gjelder de mindre lånebeløpene er allerede risikoen vurdert ned fordi det er mange flere som kan ha rom i økonomien til å betjene et lån på et mindre beløp.

Risiko bestemmer også pris. Selv om risikoen er lavere for små lånebeløp, er det en større risiko forbundet med å låne ut penger med lavere krav til søker. Derfor har smålån typisk ganske høye renter. Likevel kan det for mange være verdt det å betale ekstra mot å få pengene på konto samme dag. Det er oftest også en mulighet å betale tilbake smålånet etter kort tid og dermed redusere rentekostnadene betraktelig.

Smålån uten kredittsjekk

Det er sikkert ingen nyhet for deg at alle som søker om lån eller kreditt i Norge, må gjennom en kredittsjekk eller kredittvurdering. Personer som har vært igjennom tunge perioder økonomisk kan ha vanskelig for å bestå kredittsjekkene. Hvis du har hatt problemer med å betale regninger, og dermed pådratt deg betalingsanmerkninger, vil dette fremkomme i en kredittsjekk.

Dette vil videre gjøre det vanskelig for deg å få innvilget lån eller kreditt. Det er dessverre vanskelig å komme seg unna kredittsjekk hvis du søker om smålån i Norge. Banker og finansinstitusjoner samarbeider med kredittvurderingsselskaper for å vurdere om lånsøkerne kommer til å være i stand til å betale tilbake pengene. Dette er først å fremst for å ivareta egen sikkerhet.

Du vil alltid få en skriftlig bekreftelse på at det er foretatt en kredittsjekk. Videre er det kun lov i tilfeller når det er snakk om inngåelse av kreditt-, gjelds- eller etterbetalingsforhold. Å finne et smålån uten kredittsjekk er altså ikke mulig, men den gode nyheten er at det er enkelte låneinstitusjoner som ikke legger så stor vekt kredittsjekken.

Enkelte reklamerer til og med om at de tilbyr «smålån uten kredittsjekk». Frogtail og Folkia er to av disse og kjent for å være mer fleksible når det kommer til å innvilge lån til kunder med betalingsanmerkninger. Andre banker kan også være mer fleksible i forhold til betalingsanmerkninger hvis du søker om refinansieringslån.

Alt i alt er det altså vanskelig å unngå kredittsjekk, men det er muligheter hvis du kommer dårlig ut. Hvis du har mulighet til å stille sikkerhet, kan det i flere tilfeller veie opp for et dårlig resultat etter en kredittvurdering.

Få bedre kredittscore med smålån

Smålån kan være en god måte å få penger inn på kontoen, dersom du trenger penger innen kort tid. Kundeforholdet vil alltid være basert på tillit mellom to parter. Hvis du betaler lånet i tide vil du forbedre mulighetene dine for å låne mer penger en annen gang. Et smålån kan derfor være en god måte å bedre kredittscoren på, forbeholdt at du etterlever betingelsene.

Hvis du tenker på et smålån som et kjøp, gjelder det samme her som ved alle andre handler. For å få best pris bør du alltid kontakte så mange forhandlere av det samme produktet som mulig. På denne måten kan du forsikre deg om at du ikke betaler mer enn nødvendig.

På nettsiden vår kan du legge inn kriteriene som er viktig for deg, så du kun får opp de lånetilbydere som er relevante for din situasjon. Vi legger til rette for at du skal få et raskt overblikk og ta en veloverveid beslutning. Selve søknadsprosessen og behandlingstiden for smålån er stort sett automatisk og derfor kan du i mange tilfeller ha penger på kontoen på timen.

Betaling av smålån

Uavhengig om det er snakk om et lite eller større lån, er det på lik linje en avtale du må holde med kredittselskapet. Rentene på smålån er ofte relativt høye. Det er derfor svært viktig å overholde betalingsfristene på smålånet. Uansett størrelsen på lånet vil manglende eller for sen betaling få store negative konsekvenser for deg.

Overholder du ikke avtalen kan låneinstitusjonene si opp lånet eller endre betalingsvilkårene. Ofte kan utlåneren tilføye ekstra gebyrer på lånet. Dog kan konsekvensen også være at långiver krever tilbakebetaling av hele lånet, hvilket kan inntreffe uten varsel.

For å beskytte seg mot fremtidige tap vil mange utlånere også gi deg en betalingsanmerkning. Dette vil si at du blir oppført som en dårlig betaler. Slike konsekvenser er svært ærgelige, så du bør alltid ta en vurdering før du inngår låneavtalen om du kan betale.

Det er anbefalt på det sterkeste at du overholder låneavtalen og betaler avdragene i god tid. I mange tilfeller kan du be om forlengelse av lånet, men dette vil som regel medføre ekstra kostnader. Dog er dette langt bedre enn å risikere å få betalingsanmerkninger.

Det vil med andre ord alle lønne seg å ta kontakt med låneutstederen så fort du ser du har problemer med å betale avdragene. Dette er ikke noe å være flau over, og det skjer med mange. Du kan trøste deg med at det ikke er første gangen de får en slik henvendelse. I enighet med låneselskapet kan dere forhåpentligvis komme frem til en nedbetalingsplan som dere begge kan leve med.

Vi håper du har får utbytte av nettjenesten vår og velger et smålån du har råd til å tilbakebetale uten problemer. Skulle det likevel oppstå uforutsette problemer kan det være fint å vite hva som bør gjøres.

Mindre smålån til forbruk

Nyttig å vite om betalingsanmerkninger

Som sagt kan det være utfordrende for personer med betalingsanmerkninger å få innvilget et smålån. Forfaller en ubetalt regning vil du først motta en eller flere purringer. Blir regningen stadig ikke betalt sendes faktura-kravet videre til et inkassobyrå, som vil sende ut en betalingsoppfordring. Etter dette vil det bli tatt rettslige skritt om betaling fortsatt ikke finner sted.

Dette blir du også varslet om og da har du tretti dager på deg til å klage på vedtaket. Gjør du ikke dette, eller du avslag på klagen, vil det etter disse tretti dagene gå beskjed ut til kredittopplysningsbyråene om betalingsanmerkningen.

Ifølge loven skal betalingsanmerkninger forsvinne fra registeret så fort de er gjort opp, eventuelt etter fire år når de er foreldet. En betalingsanmerkning er med andre ord ikke noe som skjer over natten. Det skal derfor være mulig å avverge. Er du likevel så uheldig å pådra deg betalingsanmerkninger er det viktig å gjøre opp for seg fortest mulig.

Smålån og betalingsanmerkninger

Alt kan virke mørkt når en har pådratt seg en eller flere betalingsanmerkninger. Det er likevel viktig å ikke begrave hodet i sanden og gi opp. Innrømmer du situasjonen er det mulig å iverksette tiltak for å komme tilbake til en situasjon hvor lån- og kredittinstitusjoner vil vurdere deg som en god betaler.

Som nevnt tidligere er det enkelte aktører som ikke legger like stor vekt på kredittsjekken som andre. Det vil dog stilles noen krav til deg som søker grunnet situasjonen. Dette medfører typisk at du får andre vilkår enn personer uten betalingsanmerkninger. Høyere rente på smålånet er en vanlig konsekvens av nettopp dette.

Faktorer som kan bedre vilkårene på smålånet kan være så mangt. Alt fra fast inntekt, ryddig økonomi, ønske om refinansiering, medlåntaker eller sikkerhet. Har du ungått utestående gjeld hos namsmannen på tidspunktet du søker og ellers har stabil økonomi, har du god mulighet for å få innvilget et smålån.

Ved å bruke sammenligningstjenesten vår, kan du være sikker på å finne lån du har råd til med gode betingelser. Får du avslag første gang, er det ingenting i veien for å komme tilbake til Fair-laan.no og finne en annen lånetilbyder du kan søke hos.

Gjør det personlig

Skal du oppta et smålån med betalingsanmerkninger må du gjøre rede for en del ting ved kontakt med aktører.

De mest grunnleggende vilkårene er

  • Alderskrav
  • Krav om inntekt
  • Krav om ingen betalingsanmerkninger

Videre krever også noen norsk statsborgerskap og/eller at du skatter til Norge. Hver sak blir som utgangspunkt vurdert ut fra satte kriterier. Det kan derfor være ønskelig å ta personlig kontakt med de du søker lån hos.

Folkia og Frogtail er to selskapene som i noen tilfeller kan tilby lån tross betalingsanmerkninger. Folkia gjør dette noen ganger ved å sette en veldig kort betalingsfrist. Tar du kontakt med de personlig er det viktig å være åpen og ærlig. Ved å gjøre det personlig blir du mer enn bokstaver og tall i et skjema.

Mange banker og låneinstitusjoner vil være mer velvillige til å forhandle hvis du uttrykker tydelig at du ønsker å rydde opp i økonomien, og at smålånet ikke skal legges til de problemene du allerede har økonomisk. Har du tatt opp et refinansieringslån eller gjort andre grep for å rydde opp i økonomien bør du fortelle om det så de skjønner at du er seriøs.

Ingen vil kreve dokumentasjon på formålet ved smålån. Har du betalingsanmerkninger kan det likevel være lurt å spille med åpne kort. Selv om det er noe mer kronglete er det likevel muligheter for å få innvilget smålån til tross for at du har betalingsanmerkninger. Det er dermed fritt frem for å utforske mulighetene dine

Søk om et smålån

Etter du har benyttet vår sammenligningstjeneste er det på tide å sende inn søknaden til den ønskede lånetilbyder. Takket være teknologien er det nå en veldig oversiktlig prosess og alt kan gjøres over internett. Først og fremst må du fylle ut et kortfattet elektronisk skjema med personlig informasjon. I mange tilfeller holder det med navn, adresse, telefonnummer og fødsels- og personnummer.

Mottakeren av søknaden din vil foreta en kredittsjekk av deg, og kort tid etter vil du få svar. Svaret kommer på sms eller på e-post og inneholder som regel informasjon om hvor stort smålån du kan få innvilget, samt et forslag om nedbetalingstid. Hvis det ser greit ut og du har tatt en realistisk beregning i forhold til egen økonomi, kan du akseptere lånebetingelsene.

Les alltid grundig gjennom lånedokumentene. Husk at uansett hvor lite lånebeløpet er, er avtalen en bindende avtale som du må holde deg til. Er du fornøyd med avtalen kan du signere trygt med BankID. Etter det tar det ikke lang tid før pengene står på kontoen din.

Smålån krever ikke sikkerhet

Hverken smålån, andre forbrukslån, kredittkort eller finansieringslån krever sikkerhet. Dette har du sikkert lest mange ganger allerede, men hva betyr det egentlig? Kort sagt er sikkerhet en måte å forsterke et tillitsforhold på.

Skal du låne penger til en bil eller hus i banken, holder det ikke at du sier du lover å betale tilbake pengene. For å kunne gi deg en konkurransedyktig rente trenger bankene en forsikring om at du mener det du sier. Videre er det også noe de kan «brukes imot deg» hvis du ikke klarer å betale tilbake lånet som avtalt.

Hvis du ønsker eller trenger å få et smålån, kan et usikret lån over internett være en god løsning. I våres sammenligningstjeneste finner du er rekke tilbydere av usikrede smålån.

Fordelen med et smålån som ikke krever sikkerhet er at du ikke må sette pant i eiendeler som for eksempel hus eller bil. Ved pantsettelse til et banklån kan du risikere at eiendelene dine blir solgt mot din vilje hvis du ikke overholder dine betingelser. Prisen for usikrede lån er istedenfor en høyere rente.

Er den tilbudte rente svært høy kan du hvis mulig få redusert renten ved å oppta lånet sammen med en annen person. Da vil dere vurderes under ett og ofte kunne oppnå bedre betingelser ettersom det er to som deler ansvaret.

Det er i dag kommet mange nye aktører på markedet, hvilket har medført hard konkurranse om kundene. Det er derfor absolutt mulig å finne et smålån med gode betingelser selv hvis du stiller uten sikkerhet.

Søk om smålån

Etter å ha lest overstående informasjon håper vi du har fått et godt overblikk over hva smålån er. Samtidig håper vi også du er trygg på at det ikke er negativt å spørre om hjelp hvis du er i økonomiske problemer. Det er heller et tegn på at du tar ansvar for din egen økonomi og innrømmer at du trenger å låne penger så ikke situasjonen forverrer seg.

Det at du har kommet hit til Fairlån er en god start, hvis du synes det er svimlende å søke seg gjennom alle de forskjellige lånetilbyderne på internett. Nå kan du sitte i fred og ro og sammenligne de forskjellige aktører som tilbyr smålån.

3 steg til nytt lån

  • Finn det lånet du ønsker å søke om gjennom vår sammenligningstjeneste
  • Søk ved hjelp av elektronisk søknadsskjema
  • Motta tilbud og signer avtale dersom du er tilfreds med betingelsene

Sammenlign målrettet ved å legge inn de søkekriteriene som er viktige for deg. På den måten får du opp de låneaktørene som er relevante for deg. Kriterier du kan søke på er eksempelvis lånebeløp, nedbetalingstid, effektiv rente og lignende. Når du har kommet frem til en eller flere aktører du ønsker å søke hos er det fritt frem.

Du er ikke forpliktet før du godkjenner en låneavtale. Dermed kan du hente inn flere tilbud fra forskjellige lånetagere hvis du ønsker det. Det viktigste er at du finner det smålånet som er best for deg og din situasjon.

Alle smålånene som er inkludert på sammenligningstjenesten vår er usikrede lån. Ut over å gjøre det lettere for deg sparer det også låneinstitusjonen for mye jobb. Derfor blir smålån hurtig innvilget og pengene stå på konto allerede innen en time.

Hvis en pengeknipe gir deg stress i hverdagen, hvorfor ikke gjøre noe med det. Søk om å få innvilget et smålån. Så lenge du bruker tjenesten vår til å finne et smålån du ikke vil ha problemer med å betale tilbake innen tiden.