Etableringsgebyr

Hva er et smålån?

Som navnet røper, så er smålån lån som er små når det gjelder lånebeløpet. Smålån er gjerne mindre enn forbrukslån og tas opp av folk som ønsker å kjøpe varer eller gjenstander som ikke koster mye. Smålån er egnet for de som trenger et mindre beløp raskt.

Selve beløpet på et smålån varierer mye fra långiver til långiver. Det strekker seg som oftest fra 5 000 til 70 000 kroner. Hvor mye du får innvilget avhenger av din personlige økonomi. Stort sett er det enklere å få det største lånebeløpet hvis du har høy inntekt og god betalingshistorikk.

Lettere å få smålån

Det er også lettere å få smålån ettersom lånebeløpet er betraktelig mye mindre enn f.eks. i et forbrukslån, boliglån eller billån.

Vær ops på at det likevel kan være vanskelig å få innvilget et smålån når du har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Det er dog ikke helt umulig, men du må være forberedt på dårligere betingelser.

Høy rente

Det er viktig å huske på at raske penger ofte har sin tid. Du må veie nøye om de høyere rentene er verdt den raske utbetalingen. Smålån kommer ofte med forholdsvis høye renter.

Imidlertid trenger ikke dette å være et hinder for å ta opp smålån, hvis du tilbakebetaler smålånet raskt kan du redusere drastisk renteutgiftene. Et annet alternativ for deg som trenger raske penger kan være kredittkort. Det er viktig at du leser deg opp på både smålån og kredittkort før du velger å søke om noe som helst.

Ikke det samme som sms-lån

Kjært barn har mange navn, og mange ville sagt at smålån og sms-lån også er forbrukslån. Fellesnevneren for forbrukslån er at det er lån som ikke stiller krav om sikkerhet. Dermed blir også et smålån et forbrukslån. Likevel er det en forskjell, man skiller mellom beløpene som blir lånt ut.

Et SMS-lån gir lavere beløp enn det smålån og forbrukslån gir. Hvis vi skulle rangere lånene etter beløp så vil Smålån falle et sted mellom sms-lån og forbrukslån. Rentene vil også tilpasse seg etter størrelsen på lånet – jo mindre lån, desto høyre renter.