r

Finn billige alternativ til SMS-lån hos Fairlån

Synes du også at det er vanskelig å finne fram i havet av forskjellige lån? Vi har laget denne siden for deg som leter etter billige lån med gode vilkår. På denne siden kan du lese alt du trenger å vite om Alternativ til SMS-lån. Og om et par minutter kan vi love deg at du har oversikt over:

  • Hva SMS-lån er
  • Fordeler med SMS-lån
  • Hva du er nødt til å passe på når du tar opp et slikt lån

Dersom du ikke har tid til å lese hele teksten, kan du gjerne se denne videoen som oppsummerer alt du trenger å vite om SMS-lån på ett minutt.

Få raskt oversikt over de beste alternativene til SMS-lån

Fairlån er noe for deg som er på utkikk etter et billig alternativ til SMS-lån med gode betingelser. Det billigste alternativet til SMS-lån er det lånet med den laveste effektive rente og kortest løpetid.

Når du skal ta et lån, er det viktig at du forstår disse begrepene:

Vi har vurdert de beste alternativene til SMS-lån på markedet og hentet anmeldelser fra forbrukerhjemmesider. Dermed kan du på vår hjemmeside raskt få oversikten over de billigste og beste alternativ til SMS-lån i Norge.

De siste årene har lånetilbudene gradvis blitt bedre og mer variert. Det gjør at bankene har mulighet for å tilby bedre priser og betingelser for kundene. Har du en mobiltelefon, kan du for eksempel søke om et alternativ til SMS-lån hvor som helst og når som helst.

Vi har samlet alle alternativene til SMS-lån så du enkelt kan sammenlikne dem, og se deres betingelser og vilkår. Denne oversikten blir oppdatert jevnlig så du kan være trygg på at du alltid sammenligner gjeldende vilkår og priser. Du skal dermed ikke få noen uhyggelige overraskelser når du kontakter en eller flere av låneinstitusjonene.

Fairlån er ikke en pengeutlåner. Dermed kan du være trygg på at informasjonen du mottar er objektiv og pålitelig. Vi ønsker kun å tilby de aktørene vi tror er best for deg og sjekker alle de seriøse aktørene på markedet, så du slipper å gjøre det selv.

 

SMS-lån – godt alternativ

SMS-lån kan være et godt alternativ hvis du har behov for litt ekstra penger. Du kan vanligvis låne mellom 500 og 10 000 kroner. Det passer derfor hvis du for eksempel har noen ubetalte regninger som nærmer seg forfall, eller du må erstatte den bærbare pc’n.

Dette er de minste lånene du kan søke om, og derfor den minste risikoen for låneselskapene. Derfor er denne type lån tilgjengelig for flere og krever mindre dokumentasjon. Dette kan spare deg for mye tid, hvilket også er grunnen til at SMS-lån er blitt veldig populære.

Det er mange situasjoner hvor noen hundre- eller tusenlapper kan gjøre en stor forskjell. Et SMS-lån kan være en god ide, hvis du vet du vil klarer å betale tilbake innen fristen. Som med ordinære forbrukslån kan du bruke pengene på akkurat hva du vil. Det vil si uansett hva du trenger pengene til, er det helt greit når du søker om SMS-lån.

Du tar et SMS-lån, ved å sende en tekstmelding med hvor mange penger du ønsker å låne. Deretter vil du motta svar, og pengene vil bli satt inn på konto.

 

Fordeler med SMS-lån

  • Små beløp
  • Kort løpetid
  • Mindre risiko for låneselskaper med små beløp

 

SMS-lån uten sikkerhet

En annen fordel med SMS-lån er at du ikke trenger å stille sikkerhet for lånet. Det innebærer at du ikke behøver å stille hus, bil eller andre verdifulle gjenstander i pant. Du trenger derfor ikke å møte med kredittgiveren for å dokumentere eierskap for verdigjenstandene dine.

Med ordinære banklån vil du som regel få den laveste renten. Det innebærer imidlertid at du må oppfylle en rekke kriterier. Denne prosess kan både være svært omfattende og tidskrevende.

Du vil ikke finne et SMS-lån med like gunstige betingelser som et banklån. Det er dog ikke alle som har mulighet til å oppfylle kravene bankene stiller. På lånemarkedet utenfor bankene er det forbrukslån som dominerer.

Alle forbrukslån, uansett størrelse, er usikrede. Tanken bak er å gi flere muligheten til å ta opp lån. Det å ikke kunne oppfylle bankens kriterier er nemlig ikke ensbetydende med at du ikke kan betjene et lån. Det er likevel viktig å vurdere hvor stort et lån du kan administrere innen du opptar det.

SMS-lån er dermed et lån for deg som ikke kan eller ønsker å stille sikkerhet, men trenger litt ekstra penger.

Visste du at:

Du behøver ikke fast inntekt for å få innvilget et SMS-lån.

SMS-lån uten inntekt

Har du ingen fast inntekt, har du nok opplevd å få avslag på lånesøknader. Låneselskapene er avhengig av å få kreditten de gir ut tilbakebetalt. Dermed er det ikke et urimelig krav å stille.  Likevel, ved SMS-lån åpner det seg en mulighet for deg som ikke har lønnsslipper å vise til.

SMS-lån fra 500 kr opp til 10 000 kroner derimot betjenes selv uten lønn som kommer inn på konto hver måned. Det viktigste er å lese lånebetingelsene grundig, og se at du har rom i økonomien for å tilbakebetale.

SMS-lån fungerer svært bra for deg som ønsker litt ekstra å rutte med i slutten av måneden. Enten om det er for å betale regninger eller finansiere et større kjøp. Beløpsmessig passer et SMS-lån godt til kjøp av elektronikk eller en liten reise.

 

Kort løpetid

Det er ikke kun beløpsmengden og den korte behandlingsprosessen som skiller SMS-lån fra ordinære banklån. SMS-lån har oftest en kort løpetid på 14 til 30 dager. Det er ikke mange dager, men med små beløp bør dette være håndterlig for de fleste. Det positive er dog at du ikke får et stort lån hengende over deg over lang tid.

Uansett beløp er det ikke uten risiko. Du må vurdere om du kan klare å tilbakebetale SMS-lånet før du søker. SMS-lån er en avtale mellom deg og låneutgiveren, som må tas seriøst av begge parter. Med en løpetid på mellom 14 og 30 dager behøver man ikke å se lang inn i fremtiden for å vite om du klarer å betale tilbake som du skal, eller ikke.


test

 

SMS-lån uten kredittsjekk

Dersom du sliter med å få innvilget forbrukslån på grunn av dårlig kredittscore, kan SMS-lån være noe for deg. SMS-lån kan nemlig bli innvilget uten en kredittsjekk. Hos oss kan du finne de forskjellige långiverne som ikke vektlegger kredittsjekken.

Har du hatt betalingsproblemer før kan det være en lettelse å kunne få oppta et lite lån uten kredittsjekk. En dårlig kredittscore kan dog skape problemer på sikt hvis du ønsker større forbrukslån eller banklån. For å forbedre din kredittverdighet kan du derfor gjøre noen enkle grep.

Mangler du oversikt og kontroll kan det være lurt å lage et budsjett. Deretter sett noen klare mål og jobb systematisk og målrettet for å nå dem. Det er mange måter å stramme inn forbruket sitt på. Det viktigste er er likevel å ta avgjørelsen om at du vil tilbake i førersetet for egen økonomistyring.

Et SMS-lån kan bidra til å bedre betalingsevnen din hvis du bruker det riktig. Hvis du da har en regning som har forfalt, kan et sms-lån være løsningen. Da kan du få betalt regningen, unngå unødvendige gebyrer, såfremt du rekker å betale tilbake SMS-lånet med lønningen som kommer om en uke.

 

SMS-lån med betalingsanmerkninger

SMS-lån er et av de få lånene som kan innvilges selv om du er uheldig å ha betalingsanmerkninger. Det er dessverre vokst frem en trend hvor flere og flere får betalingsanmerkninger og inkasso. Det kan være mange årsaker til at dette skjer, men til syvende og sist avhenger det av manglende betalingsevne.

Det er ikke uvanlig at personer med dårlig betalingshistorikk blir utestengt fra lånemarkedet. Dette er fordi betalingsanmerkninger blir lagret og dukker opp ved en kredittsjekk som de fleste kredittgivere foretar når de vurderer lånesøkere.

Det er ikke så rart at dette er vanlig praksis fra låneutstedernes side. For dem representerer en person med betalingsanmerkninger en høyere risiko enn andre. Det er ikke personlig, men utlånerne har en bedrift de må ta seg av og derfor ønsker de best betalt for minst mulig risiko.

Pass på og vær ærlig med deg selv

Dersom du sitter med betalingsanmerkninger og ønsker deg mer lån, er du nødt til å ta en realitetssjekk med deg selv. Det er viktig at du vet at du kan betjene det nye lånet du vurderer å ta opp samtidig som at du betaler på gammel gjeld og kreditt. Dersom du vet du kan klare det er det ikke noe problem å ta opp et lite sms-lån.

 

Hva er et SMS-lån?

Det kan være utallige grunner for at du trenger penger. Hvis beløpet ikke er så alt for stort, du har dårlig tid, eller bare er utålmodig, kan et SMS-lån være den perfekte løsningen. For å få et lån må du fylle ut et skjema. Deretter vil du motta en SMS hvor du blir bedt om å bekrefte beløpet. Det er dermed en veldig oversiktlig prosess.

For mange har mobiltelefonen blitt en forlengelse av armen. Det virker som år og dag siden telefonen kun ble brukt til å ringe og sende tekstmeldinger. Nå kan den brukes på utallige områder i hverdagen. Den er også veldig praktisk at du nå kan søke om lån via telefonen.

Skal du ta opp et banklån, tar det vanligvis 1 til 2 uker fra du kontakter banken og til pengene står på konto. Derfor velger mange SMS-lån som har kortere utbetalingstid.

Har du en forsinket regning eller parkeringsbot som truer økonomien din, kan et SMS-lån redde deg.

 

Automatisk prosess

Grunnen til at det tar lenger tid for en bank å utbetale pengene er at prosessen de bruker for å behandle søknaden din er lenger. Etter å ha kontaktet banken, begynner bankrådgiveren å se på årsoppgaver, kontobevegelser samt kalkulere regnestykket for å finne ut hvor mye du kan låne og til hvilken rente. Det er en lang og svært tidskrevende prosess.

I mange tilfeller må du også møte opp personlig i banken ved flere anledninger for å informere og bli informert om personlig økonomi og andre forhold relevant for lånesøknaden din. For noen kan det være upraktisk og ubehagelig. Alt dette slipper du hvis du velger et SMS-lån isteden.

Bankene anvender en manuell prosess, mens låneinstitusjonene som tilbyr SMS-lån bruker en automatisk prosess. Etter at du har sendt lånesøknaden, vil et datasystem beregne hvor mye du kan låne og til hvilken rente. På den måten vil prosessen være kortere enn ved et banklån.

 

Et SMS-lån kan være dyrt

Å låne penger er aldri helt uten risiko, men har du kontroll på økonomien trenger du ikke bekymre deg for store merkostnader. Et SMS-lån kan likevel ha visse ulemper i noen tilfeller.

Du trenger ikke å stille sikkerhet og långiveren undersøker ikke privatøkonomien din. Det betyr at långiverne tar en større risiko enn banker som undersøker hvor stort lån økonomien din tåler. Fordi långiverne tar en større risiko, krever de også en høyere rente. Det betyr at lånet er langt dyrere enn et alminnelig forbrukslån eller banklån, med mindre du har mulighet for å ta opp et SMS-lån uten renter.

SMS-lån kan passe bedre for å dekke utgifter i slutten av måneden, eller for eksempel mindre elektriske artikler. Som du kan lese nedenfor har SMS-lån veldig kort løpetid. Dersom du ikke klarer å betale innen løpetiden, kan det fort bli dyrt. Les deg godt opp på hvor høy renten blir ved sen betaling, men i alle tilfeller bør du gjøre alt for å betale innen fristen.

 

Et SMS-lån har kort løpetid

Et SMS-lån skal vanligvis betales tilbake etter 14 – 30 dager. Hvis man låner så mye som 10 000 kroner, kan det være svært vanskelig å betale tilbake dette beløpet etter 30 dager. I de fleste tilfeller vil det være mulig å forlenge lånet, men renten blir ofte betydelig høyere. Det er derfor en god idé å vurdere om det er bedre å låne et litt større beløp ved å ta opp et forbrukslån.

Andre forbrukslån har lenger løpetid og en lavere rente enn et SMS-lån. Det er selvfølgelig mange som klarer å tilbakebetale store beløp innen 30 dager, og er du en av de skal vi selvfølgelig ikke prøve å snakke deg bort fra det. For de lavere beløpene derimot, er det enda flere som lett kan tilpasse lønningen til å dekke lånebeløpet innen 30 dager.

Uansett hvordan din situasjon er gjelder det bare å være ærlig med seg selv og hva man faktisk har råd til. Uansett om du låner 500 kroner eller 10 000 inngår du en bindende avtale med låneselskapet. Overholder du ikke den vil det være mest berammende for deg selv. Du unngår ubehageligheter så lenge du ikke låner mer enn du har råd til å betale tilbake. Et lån skal være hjelp og ikke en byrde.

 

Teknologiens fremskritt

Dagens samfunn og apper utvikles stadig, og låneinstitusjonene følger også med utviklingen for å gjøre det enklere for forbrukere å låne penger når det er nødvendig.

SMS-lån er et perfekt eksempel på akkurat det. Ved hjelp av en mobiltelefon, kan du søke om et lite lån. I svaret vil du få en bekreftelse på hvor mye penger du kan låne og hva nedbetalingstiden er. Hvis du aksepterer kan du bekrefte med en melding og deretter vil pengene bli sendt direkte til kontoen din.

På denne måten sparer du tid, og det spiller ingen rolle hvor du befinner deg i verden. Å måtte møte opp i banken er slett ikke nødvendig. Søker du om et SMS-lån kan du sitte hjemme på sofaen, stå i butikken, sitte på bussen eller være på farten.

 

Forbrukervern

Du har rettigheter som forbruker og dette gjelder også når du inngår en avtale med en låneinstitusjon. Du beskyttes ved at kredittgiveren følger etiske retningslinjer. Det vil si at selskapene skal sørge for at du får tilstrekkelig med informasjon, så du alltid er helt innforstått med avgjørelsen du tar.

Det skal alltid fremkomme hva selskapets navn, organisasjonsnummer og kontaktadresse er. I tillegg skal det eksistere en skriftlig avtale hvor det skal stå tydelig hva du er forpliktet til. Denne avtalen kan inneholde årsrente, effektiv rente, avgifter, forsinkelsesrenter og eventuelle avgiftsendringer.

Du bør alltid vite hvor mye lånet ditt koster, og hvilke kostnader som vil og kan komme senere. I alle tilfeller er det anbefalt å lese avtalen nøye. Det gjelder for så vidt alle avtaler man signerer eller på annen måte aksepterer og binder seg til.

 

Hvem kan få SMS-lån?

Som du sikkert har skjønt er SMS-lån tilgjengelig for mange fler sammenlignet med ordinære banklån og andre forbrukslån. Dette er fordi lånebeløpene typisk er mye lavere enn andre lån. Med SMS-lån kan du stort sett låne mellom 500 og 10 000 kroner.

Det eneste du må huske er at du som oftest må betale tilbake lånet innen maks 30 dager. Hvis det ikke er et problem, er det imidlertid ikke mange vilkår du er nødt til å oppfylle. Så lenge du er eldre enn 18 år og kan betale tilbake det du låner, vil det finnes mange långivere som er villig til å låne deg penger.

Hvis du er lei av avslag på lånesøknader og har behov for penge, kan du isteden søke på et SMS-lån. Låneaktørene har forstått at det er et marked for mindre lån. De har derfor nå muligheten for å innvilge flere søknader fordi lånebeløpene er satt ned til beløp som er håndterlig for de fleste uansett situasjon.

 

Ta opp et SMS-lån i 3 trinn

SMS-lån på 1-2-3

Det er svært oversiktlig å ta opp et SMS-lån. Du sender en SMS, og så står pengene på kontoen din.

  • Finn SMS-lånet som passer for din situasjon
  • Søk om SMS-lånet
  • Få pengene på kontoen

Vi i Fairlån er glad for at du lar oss hjelpe deg med å gjøre det enkelt å velge långiver. Det er helt gratis og uforpliktende å bruke denne tjenesten, og det kommer det alltid til å være.

Vi håper at denne siden kan hjelpe deg med å finne den nødvendige informasjonen som skal til for at du skal få innvilget et lån med gode vilkår og betingelser.